Stadtfest Berlijn

Stadtfest Berlijn

Door Redactie-Letsbeopen
Stadtfest Berlijn

Je moet in Berlijn geweest zijn om te begrijpen waarom deze stad zo mateloos populair is bij bezoekers uit de hele wereld. Eenmaal geweest wil je gewoon direct weer. De stad ademt een ongelofelijke vrijheid uit. Muziek en kunstenaars overal, overwegend jong en ambitieus, maar vooral omdat ze het leuk vinden. De stad heeft een aantrekkingskracht op toeristen uit de hele wereld wat samenkomt op de leuke terrasjes, de diverse clubs en op de zondag in het Mauerpark.

In het weekend van 22 juni was Berlijn een paar dagen het domein van de gays met een Stadtfest wat zich vooral afspeelde rond de Nollendorfplatz. De zaterdag en zondag stonden op diverse podia DJ's en artiesten en waren de straten gevuld met kleurrijke gays. Wat dat betreft is het Stadsfest van Berlijn een soort Roze Maandag, maar dan veel kleinschaliger. Een mix van homoseksuelen en heteroseksuelen, van kijken en bekeken worden. Info standjes, maar ook van bockworsten en bier. Veel transeksuele diva's en opvallend veel jonge vrouwen met haar in allerlei kleuren en hevig getatoeëerd. Maar vooral van Een Stadfest dat ondanks de drukte heel rustig verliep. Geen hoogstandjes, en wat ons betreft niet een feest waar je perse bij moet zijn. Maar het is natuurlijk geweldig dat dit soort gay events mogelijk worden gemaakt in Berlijn. Hand in hand lopen voor twee vrouwen is in Berlijn trouwens iedere dag helemaal geaccepteerd. Niemand die raar kijkt, hoogstens een warme glimlach van een onbekende, omdat je bent wie je bent in een stad die dat alleen maar waardeert. Berlijn heeft mij geïnspireerd om elke stad die ik bezoek een naam te geven. Zo is Londen voor mij de city of kindness, Parijs, the city of beauty, Amsterdam the city of gezelligheid (is er een Engels woord voor ;-) en Berlijn, the city of freedom. We komen zeker terug, heel gauw!

Wil jij iets schrijven over hoe openminded een land of stad is waar je bent geweest? Mail onze redactie en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op LetsBeOpen.