Ziara in musical Legally Blonde

Ziara in musical Legally Blonde

Door Anoniem (niet gecontroleerd)

'Ziara, ben je er klaar voor?'.
Naast het feit dat ik twee minuten voordat de auditie begon, m'n tube gitzwarte wimperlijm met m'n beige jas had laten kennismaken, was ik er eigenlijk ook niet klaar voor om kennis te maken met m'n concurrentie.

Tijdens de auditie barstte de strijd los.
Om mij heen hoorde ik mijn getalenteerde concurrentie de hoogste noten op 80 decibel brullen, en tijdens de improvisatiedans waren ze er ook niet vies van om vol zelfvertrouwen als lenige sideraal de grond te begroeten. Ietwat onzeker, maar gedreven bewoog ik mij door de auditiedag. Ik zag het somber in. Op voorgaande audities had ik wel enigszins het gevoel dat ik kans maakte op een rol, maar dit keer zag ik m'n kansen verdwijnen als de koolhydraten in huis.
Elk jaar is de concurrentie ook een tikkeltje zwaarder: meer aanmeldingen, meer benen in de lucht en meer lange damesharen die in m'n gezicht waaien terwijl ik met mn voluptueuze lichaam een gestrekte kip probeer na te doen.
Dan rest er nog maar 1 strategie: nog een tandje er bij en een lachje er af.
Uiteindelijk kreeg ik na een zenuwslopende week de uitslag gemaild en stond mijn naam precies achter de gedroomde rolnaam: Paulette! Yes!

Dus iedereen, ook zin in een avondje doorbrengen met gillende, halfnaakte, highschool girls, hete boys een viespeuk van een docent, een strijdlustige lesbo die Feminisme als voornaam had kunnen hebben, een dom blondje die haar ex terug wil winnen en als neusje van de zalm een ordinaire kapster die haar sex-appeal weer naar niveau probeert te tillen? Mooi! Want dit zijn nog maar een paar ingrediënten die de musical Legally Blonde hysterisch maken.
Ik mag in de rol van de ordinaire kapster mijn alter ego verkappen als personage: Paulette Bonafonté. Wat een wervelwind is die vrouw! Kortom: kom kijken in juni en laat je verrassen!

Musical Legally Blonde
Datum: 8 t/m 11 juni 2017
Locatie: Podium Mozaïek, Amsterdam
Voor meer info en tickets klik hier