Just a girl Gwen Stefanie

Just a girl Gwen Stefanie

Door Nancy New
All about Just a Girl Gwen Stefanie

Gwen Stefanie werd bekend als leadsinger van de band No Doubt en boekte daarmee grote succesen. Gwen is behalve zangeres, moeder, songwriter, modeontwerpster en actrice. Een duizendpoot met een bijzonder uiteenlopende carrière. Niet 'Just a Girl'. Gwen Renée Stefani werd geboren op 3 oktober 1969 in Fullerton, Californië. Een American girl zoals vele anderen, maar dat veranderde toen ze met No Doubt aan de slag ging. Het album Tragic Kingdom van No Doubt uit 1995 werd wereldwijd meer dan 15 miljoen keer verkocht. Met nummers als: “Just a Girl” en “Don’t Speak” werd No Doubt en dan vooral Gwen in één klap wereldberoemd. In 2004 nam Gwen een solo album op: “Love. Angel. Music. Baby.” Het album bevat pop en dancemuziek. De 3e single van het album “Hollaback Girl” wordt een megahit. In Amerika werd het nummer meer dan een miljoen keer gedownload. Een jaar later bracht Gwen een tweede soloalbum uit: “The Sweet Escape”. Daarvan werd “Wind it Up” een hit. In 2007 begint Gwen met haar Sweet Escape Tour.

Harajuku Girls
Bij de release van haar eerste soloalbum besteedde Stefani ook aandacht aan haar groep van vier Harajuku Girls, genaamd Love, Angel, Music en Baby. Harajuku Girls zijn vernoemd naar het gebied rond Harajuku Station in Tokio, Japan, dat bekendstaat als een populair shopgebied en modecentrum voor de jeugd van Japan. Deze jeugdstroming is voorstander van de “Ik ben anders filosofie”. De Harajuku Girls van Stefani zijn altijd volgens de laatste trend van Harajuku gekleed (in een “Gothic Lolita”-stijl). Ze zijn te zien in de video’s “Wind it Up” en op de albumcover van “Love. Angel. Music. Baby.”, en het nummer “Harajuku Girls” is speciaal voor hen. Ze waren verder ook te zien in de “Harajuku Lovers Tour 2005”. Ook werd er van iedere Harajuku Girl een aparte parfum uitgebracht. Ieder personage heeft haar eigen fles in de vorm van een Harajuku meisje.

Grammy
Gwen heeft op muziek gebied de afgelopen jaren vele successen kunnen vieren. Gwen won zowel met de band No Doubt als als solo artiest  de nodige Grammy’s. Ook is ze een geliefde persoon om mee samen te werken. Ze werkte samen met artiesten als Moby, Linda Perry (4 Non Blondes), The Neptunes, Pharrel (N.E.R.D.) en Eve. Met rapper/zangeres Eve maakte ze het nummer “Let Me Blow Your Mind” dat een Grammy opleverde voor beste rap/zang samenwerking.

Film
Niet alleen speelt Gwen vaak de hoofdrollen van de meest uiteenlopende karakters in haar eigen clips ook speelt ze mee in enkele speelfilms. Gwen maakte haar acteerdebuut door haar rol Jean Harlow in “The Aviator” uit 2004 en verscheen ook in de film “Zoolander”.

Silence of the L.A.M.B.
Gwen wordt gezien als een van de trendsetters op mode gebied. Haar kleren zijn in haar clips vaak over de top en erg origineel. Om op kleding gebied nog meer te kunnen doen lanceert Gwen in 2003 haar eigen kledinglijn L.A.M.B. Deze lijn bevat onder andere T-shirts, jassen en jeans. De kleren uit deze lijn draagt ze niet alleen regelmatig zelf, ook worden er diverse celebraties in gespot zoals Carmen Electra, Nicky Hilton en Pamela Anderson.

Settle Down
Gwen had 8 jaar lang een relatie met de bassist van No Doubt, Tony Kanal. Het nummer “Don’t Speak” gaat over de uiteindelijke breuk tussen Gwen en Tony. In 1995 ontmoet Gwen de toenmalige voorman van de band Bush, Gavin Rossdale, met wie zij tot op heden een relatie heeft. Op 14 september 2002 trouwden de twee met elkaar. In december 2005 kondigden Stefani en Rossdale tijdens een concert in Fort Lauderdale in Florida aan hun eerste kind te verwachten. Op 26 mei 2006 werd hun zoon, Kingston James McGregor Rossdale. Twee jaar later volgde hun tweede zoon, Zuma Nesta Rock Rossdale. Ondanks de roddels dat Gwen en Gavin uit elkaar zouden gaan blijken ze nog steeds erg gelukkig samen. Ze worden dan ook regelmatig  tijdens familie activiteiten samen met hun gezin gefotografeerd door paparazzi. 

Looking Hot, No Doubt about that
Na ruim 10 jaar wachten kwam de band No Doubt in september dit jaar met een nieuw album: Push And Shove. Tijdens de Europe Music Awards van MTV trad Gwen weer op met haar oude vertrouwde formatie van No Doubt. Gwen ziet er nog altijd hot uit en de band klinkt weer als van ouds. Zo is No Doubt weer helemaal terug van weg geweest. Dat belooft weer veel goeds voor de verdere toekomst van No Doubt.