PowerGirl Team

LetsBeOpen! Powergirl logo

LetsBeOpen heeft haar eigen PowerGirl Team

Sinds 2010 heeft LetsBeOpen een heus PowerGirl Team. Het team bestaat volledig uit lesbische en biseksuele PowerGirls met diverse culturele achtergronden en zet zich met 100% POWER in voor openheid, respect en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn en te houden van wie je wilt houden. Het PowerGirl Team is nauw betrokken bij alle LetsBeOpen activiteiten zoals de LetsBeOpen events, Say it Forward, en de LetsBeOpen website. We stellen ze graag aan je voor.

Wat doet het PowerGirl Team?
De vrouwen uit het PowerGirl Team weten stuk voor stuk hoe het vanuit hun eigen cultuur is om gevoelens te hebben voor vrouwen en hebben hier hun weg in gevonden. Helaas zijn er nog steeds genoeg vrouwen die binnen hun cultuur problemen ervaren (met name door geloof) met hun coming out en moeite hebben zichzelf te accepteren. Angst en schaamte naar familie en omgeving spelen hierbij een grote rol spelen. Het PowerGirl Team wil op een positieve manier gehoor geven aan vrouwen die op deze ontdekkingsreis zijn. Heb je dus behoefte om te praten met een vertrouwenspersoon die weet vanuit jouw cultuur hoe het is om gevoelens te hebben voor vrouwen, neem dan zeker contact op met een van onze PowerGirls.

LetsBeOpen kent duizenden PowerGirls! Je staat niet alleen! Zoek je aansluiting? Dat kan door een mailtje naar Bianca (coördinator van het PowerGirl Team).

Het PowerGirl Team bestaat uit de volgende PowerGirls:

Jeske

Ik ben Jeske en woonachtig in het gezellige Brabant. Naast mijn functie als Powergirl en blogger voor LetsBeOpen werk ik parttime als jurist en ben ik tegelijkertijd aan het afstuderen op de UVT aan de faculteit Rechtsgeleerdheid, Master Nederlands Recht.

Judy-Ruth

Leuk dat je dit leest, ik ben Judy-Ruth. Ik ben dol op dingen vieren, bijkletsen met vrienden of familie en ga graag op vakantie of op reis. Samen met mijn vriendin woon ik in Amsterdam en zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor ons huwelijk! Een karakteristiek aan mij is dat de tijd en ik, niet altijd elkaars beste vrienden zijn. Zo vind ik vroeg opstaan verschrikkelijk, vrienden moeten met mij altijd een marge van 15 minuten inbouwen en wanneer het tijd is om te gaan slapen, heb ik nog geen zin. Maar tijd maken voor inspirerende of leuke activiteiten, levert mij vooral heel veel op. Betrokken zijn bij LetsBeOpen betekent voor mij op een creatieve en enthousiasmerende manier samen met de anderen powergirls bijdragen aan onder andere acceptatie in jezelf, empowerment en ook nieuwe mensen ontmoeten. ‘Niets is onmogelijk, je kunt alles worden of doen.’

Linda

Mijn affiniteit met LetsBeOpen is groot. Ik weet uit ervaring dat de coming out en de pubertijd best ingewikkeld kan zijn. Het is fijn als je je op deze leeftijd en tijdens dit proces kunt identificeren en kunt zien en merken dat homoseksueel zijn heel gewoon is. Zowel de evenementen als de website spelen hierbij een belangrijke rol.

Marokkaanse PowerGirl

Binnen het PowerGirl Team zijn tevens twee ‘anonieme’ PowerGirls met Turkse en Marokkaanse achtergrond. Zij hebben dezelfde rol als de andere 8 PowerGirls en richten zich binnen LetsBeOpen vooral op begeleiding van jonge vrouwen en adviseren van de teamleden binnen onze organisatie.

"Een groot lichtpunt in mijn leven was het moment dat ik mijzelf accepteerde en daarna realiseerde dat dit veel essentiëler is dan de acceptatie van anderen. Ik weet door mijn strijd als geen ander wat de invloed is van cultuur en religie op het proces van zelfacceptatie. Op het moment dat je dat hebt bereikt, kan je het beste van jezelf laten zien en zijn. Het had mij gesterkt om in die tijd mij gesteund te voelen door mensen met de zelfde achtergrond en ervaring, mijn drijfveer nu om daarin voor andere meiden iets in te kunnen betekenen. Ik zie nu mogelijkheden waar ik eerst alleen obstakels zag. Mijn ervaring leert dat het niet een van twee uiterste hoeft en moet zijn, out is not the only way; happines is! Door het geluk wat ik nu gevonden heb voel ik nog meer de drive om anderen te ondersteunen en ben blij dat ik hierin binnen LetsBeOpen een bijdrage aan kan leveren.”

Februari 2014 heeft heeft deze PowerGirl een interview gegeven voor het tijdschrift Glamour. Daarin beschrijft zij haar eigen coming out proces. Het volledige verhaal evenals meerdere publicaties over LetsBeOpen en/of de PowerGirls vind je op onze website onder kopje Pers.

Sardha

Hi, ik ben PowerGirl Sardha en woon in Amsterdam.
Het accepteren van je gevoelens en erkennen van je geaardheid, is het mooiste cadeau wat jij jezelf kan geven.
Zelf heb ik daar naar toe moeten werken, een proces wat lang heeft geduurd maar met resultaat! Deze positieve ervaring deel ik graag en hoop zo jonge meiden en vrouwen te kunnen helpen die hun eigen IK misschien nog zoeken en wel een steuntje kunnen gebruiken

Turkse PowerGirl

Het is tijd dat je gaat trouwen en kinderen krijgen zegt mijn moeder... Je bent al 32 jaar! De vrouwen op jouw leeftijd hebben al 3 kinderen!!!! En dan zeg ik; nee mam ik ga niet trouwen… de reden kan ik haar helaas ‘nog’ niet vertellen :S. Natuurlijk heeft mijn moeder bepaalde verwachtingen. Trouwen met een man, kinderen… huisje boompje beestje. Ik ben de oudste van de 4, maar de jongste 2 zijn getrouwd, hebben kinderen. De  andere gaat zich binnenkort verloven.  Nu is de druk nog hoger…
Ik zit tussen twee culturen in, de Turkse en Nederlandse. Ik ben aan de ene kant vrij opgevoed, maar aan de andere kant ook weer met de normen en waarden van de Turkse cultuur. Dat heeft zijn voor en nadelen.

Ben ik bang om het mijn ouders te vertellen? Ja!
Omdat ze mij wat zullen aandoen? Nee!!!
Ik ben bang, bang voor de omgeving, bang dat zij mijn ouders buiten gaan sluiten. Bang om mijn ouders een schaamtegevoel te geven, bang dat ze denken dat het aan hun opvoeding ligt, bang ze verdriet te doen.

Maar hoe ga ik daarmee om? Ik leef nu in 2 werelden… Eén waarbij ik probeer de dochter te zijn voor ze hoe zij het willen zien, maar dan wel dat ik ze aangeef niet te trouwen met een man, omdat ZIJ dat willen… En een wereld waarbij ik mezelf kan zijn… mijn gevoel achter na kan gaan.

Lastig? Ja!
Ben ik gelukkig? Tot zover zeker! Ik probeer alles eruit te halen en te genieten zolang het kan.

Mijn broertjes, zusje, vrienden en collega’s weten dat ik op vrouwen val. Voor nu neem ik daar genoegen mee en wie weet zal ik mijn ouders ooit vertellen.