Over LetsBeOpen

Korte geschiedenis:
In het jaar 2000 won Bianca Hagenbeek de tweede editie van Big Brother. Haar openlijke biseksualiteit tijdens dit programma maakte een stroom van reacties los wat haar deed besluiten een platform te beginnen waar openminded vrouwen elkaar konden vinden en ontmoeten. Zo werd in maart 2000 LetsBeOpen een feit. Inmiddels 17 jaar na dato heeft LetsBeOpen allerlei projecten geïnitieerd waaronder het Open Your Mind fotoboekje (2001), een eigen tijdschrift LEV (2004-2005), ontmoetingsevenementen en de succesvolle Flirtation feesten.
Sinds 2010 is LetsBeOpen bovendien een stichting en ontvangen we  financiële ondersteuning  van o.a. de Gemeente Tilburg, Gemeente Amsterdam, het ministerie van OCW en het VSB Fonds om allerlei  positieve projecten, waaronder (ontmoetings) evenementen, te kunnen organiseren.

Doel en missie:
LetsBeOpen staat voor het iedereen in haar of zijn waarde laten, respecteren ongeacht status, afkomst, huidskleur of geaardheid. Het doel van LetsBeOpen is het creëren van meer openheid, respect en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn en dat op een eigentijdse positieve manier.

LetsBeOpen richt zich op jonge vrouwen  die aan het begin staan van hun carrière, aan hun zelfbewustzijn werken en mogelijkheden verkennen tot zelfontplooiing. Cultuur en seksualiteit zijn aspecten die hierin een belangrijke rol spelen. LetsBeOpen biedt deze jonge vrouwen ruimte om de eigen identiteit te ontwikkelen en creëert middels diverse projecten en initiatieven ontmoetingsplekken om hen te inspireren, stimuleren, begeleiden en ondersteunen bij het vinden van hun positie in de maatschappij.

Doelgroep:
LetsBeOpen is voor en door openminded vrouwen ongeacht geaardheid maar heeft wel speciale aandacht voor jonge vrouwen die bezig zijn met hun coming out, vrouwen die er middenin zitten, maar ook voor vrouwen die hun coming out allang achter de rug hebben. Het is tevens een platform voor vrienden en familie die op deze website vragen kunnen stellen, want als je niet biseksueel of lesbisch bent, weet je gewoonweg ook niet altijd wat dat met zich mee kan brengen.

Projecten van LetsBeOpen/Onderdelen van LetsBeOpen:

www.letsbeopen.nl
LetsBeOpen heeft een interactieve openminded lifestyle website. Op de website kun je een eigen profiel aanmaken, waarna je berichten kan versturen naar andere leden. De website informeert je over alles omtrent LetsBeOpen; aankomende evenementen, het team, allerlei openminded lifestyle zaken zoals powervrouwen, films, muziek, fashion, travel, trends en nog veel meer. Bovendien nodigt de website ook uit tot interactie tussen LetsBeOpen leden, zo bieden o.a. de blogs, actie/reactie, het forum en de datingfunctie leden de gelegenheid om met elkaar te communiceren over de meest uiteenlopende onderwerpen.

PowerGirl Team
LetsBeOpen heeft een PowerGirl Team dat bestaat uit lesbische/biseksuele vrouwen met diverse culturele achtergronden. Meer informatie over dit team vind je op hun eigen pagina (klik hier voor meer info over PowerGirl team).

LetsBeOpen evenementen 'LetsMeet'
LetsBeOpen is zeer nauw betrokken bij de succesvolle women only dance events 'Flirtation' als verscheidene andere ontmoetingsevenementen. Eerstgenoemde heeft haar eigen website: www.flirtation.nl

Alleen LetsBeOpen leden kunnen zich inschrijven voor deze evenementen. Deelname is gratis, maar inschrijving voor een event is verplicht via www.letsbeopen.nl De ontmoetingsevenementen zijn vaak vrolijke, informatieve, maar vooral positieve evenementen waarin de jonge openminded vrouw met al haar interesses centraal staat.

LetsBeOpen nieuwsbrief
Door de LetsBeOpen nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws omtrent alles wat met LetsBeOpen te maken heeft, van aankomende evenementen tot het laatste nieuws over het PowerGirl Team. Bij het aanmaken van je profiel kun je aangeven of je de nieuwsbrief wilt ontvangen. De nieuwsbrief wordt maximaal 1 keer per maand per e-mail verstuurd.

LetsDate
De website heeft een dating mogelijkheid.
LetsDate is voor vrouwen, geheel gratis en exclusief voor onze leden. Daarvoor kun je op de site een datingprofiel aanmaken.

Begeleiding & voorlichting
LetsBeOpen signaleerde binnen de doelgroep dat er behoefte was aan een stuk begeleiding. Daardoor is er besloten om het aanbod van LetsBeOpen te vergroten in de vorm van meer individuele begeleiding en het PowerGirl Team hier actief bij in te zetten.
Naast begeleiding is LetsBeOpen ook bezig met voorlichting naar diverse (multiculturele) organisaties.
Zowel bij in het begeleiding- als in het voorlichtingsproces is een grote rol weggelegd voor het PowerGirl Team.
Meer weten over begeleiding en voorlichting? Klik hier

Lid zijn van LetsBeOpen heeft vele voordelen. Als lid kun je namelijk actief deelnemen op onze website zoals gratis daten op LetsDate, chatten, je inschrijven voor LetsBeOpen evenementen, LetsMeet, en ontvang je automatisch onze nieuwsbrieven.

Veel plezier op de website van LetsBeOpen.

 

Powergirl logo
Meet the Team

De PowerGirls van het LetsBeOpen PowerGirl Team zijn het gezicht van LetsBeOpen. De PowerGirls zijn zeer betrokken bij alle LetsBeOpen activiteiten zoals de LetsBeOpen begeleiding en voorlichting, de LetsBeOpen evenementen en de LetsBeOpen website. We zijn nog op zoek naar PowerGirls verschillende culturele achtergronden. Wil je ook bij het PowerGirl Team in 2017? Mail dan een korte intro van jezelf naar onze redactie. Klik hier voor direct contact.

Pers
Pers

LetsBeOpen in de pers

LetsBeOpen bestaat sinds 2000 en heeft zich sindsdien met haar positieve, unieke en vooral openminded concept regelmatig laten horen en zien in de pers. Op deze pagina een greep uit onze perspublicaties.

Info voor de pers
Wilt u onze persberichten ontvangen of direct contact met LetsBeOpen? Stuurt u dan s.v.p. een e-mail naar info@letsbeopen.nl