Recensie Pink CD

Recensie Pink CD

Door Nancy New
Recensie The Truth about Love

De boodschap van het album “The Truth about Love” luidt: Liefde is ultiem, oneindig en onvoorwaardelijk maar kan af en toe ook een bitch zijn. Het album is een typische P!nk cd. Het bevat titels als: “Where did the Beat go, Are We All We Are, Blow Me (One Last Kiss) en Good Old Days”, die meteen erg catchy zijn en direct vertrouwd klinken. Er staan echter ook nummers op die niet direct blijven hangen maar als je ze een paar keer hebt gehoord, raak je ze alsnog nooit meer kwijt. Het album heeft up tempo nummers met power en de grote mond en schoppen tegen de wereld attitude die we kennen van Pink. Nee, haar wilde haren heeft ze zelfs na de geboorte van haar dochter Willow nog niet verloren. De rebel is er nog, just the way we like it! Maar “TheTruth about Love” bevat ook de rustigere nummers zoals ”Run”, “Beam me up” en “Great Escape”. Die nummers moeten het vooral van de tekst hebben. Het nummer Great Escape is vooral sterk omdat iedereen er zijn eigen betekenis aan kan geven. De tekst is concreet genoeg om indruk te maken maar tevens zo naar eigen inzicht uit te leggen, dat het heel veel mensen aanspreekt. Hierdoor is het toegankelijk en tegelijk heel persoonlijk voor een heel groot publiek.

Typerend voor de hele cd is het nummer met de toepasselijke titel: “Signature Move” Dit nummer laat horen wat we van Pink gewend zijn. Het nummer heeft rustige teksten totdat het refrein wordt ingezet. Dan explodeert het nummer. Als je dit album vergelijkt met voorgaande albums van Pink lijkt deze nog het meest op het album “I’m Not Dead”. Net als bij dat album is bij “The Truth about Love” de perfecte balans gevonden tussen de stevige protestsongs met een knipoog en gevoelige ballads. Een leuk nummer dat je niet mag missen is “True Love”, waarin Lily Allen te horen is. Het is een Liefde / Haat  nummer die meteen doet denken aan “Leave Me Alone (I'm Lonely)  van het album “I’m Not Dead”. “True Love” is rustiger maar de essentie is hetzelfde. Liefde en haat liggen enorm dicht bij elkaar. We kunnen de mensen waar we eigenlijk niet zonder kunnen soms gruwelijk haten. “The Truth about Love” is een cd die je kan maken en breken. Het album kan je in tranen uit laten uitbarsten maar je tegelijkertijd ook weer dusdanig opbeuren zodat je de wereld weer aan kan. Kortom een compleet album. Het is niet erg dat misschien niet alle nummers direct landen. Er is nog tijd genoeg om vertrouwd te raken met de minder toegankelijke nummers zonder dat de andere nummers gaan vervelen.

Of Pink met haar cd echt de waarheid over Liefde beschrijft, mag iedereen zelf bepalen. Beluister “The Truth about Love” en oordeel zelf…