Jennifer Lopez in Ahoy

Jennifer Lopez in Ahoy

Door Nancy New
Jennifer Lopez in Ahoy

De Nederlandse fans hebben oneindig lang moeten wachten op de komst van Jennifer Lopez maar op 29 oktober trad de popdiva dan toch op in Ahoy als onderdeel van de Dance Again World Tour. Dat Jennifers concert niet is uitverkocht, is meer dan onterecht. Haar concert is fantastisch. De show is typisch Amerikaans. Ofwel een spectaculaire show vol met uitgedachte choreografie, prachtige glitter kostuums, laser lichtshows, vuurwerk en andere special effects. Ik denk dat vooral het gebrek aan reclame ertoe heeft geleid dat er toch nog redelijk wat vrije plaatsen over waren. Als ik naga hoeveel mensen ik na het concert heb gehoord die eigenlijk heel graag naar Jennifer hadden willen gaan maar simpelweg niet wisten dat ze optrad dan concludeer ik dat die zaal dus gewoon vol had kunnen zitten. Dat is natuurlijk erg jammer. Een pop-icoon als Jennifer Lopez verdient beter.

Let’s get Loud
Jennifer heeft er al een aantal jaren in de muziek industrie opzitten. Het is stiekem al 13 jaar geleden dat het eerste album “On the 6” uitkwam. Om de paar jaar bracht Jennifer een nieuw album uit. De één werd een groter succes dan de andere. Maar ieder album bevatte wel altijd een paar echte Dance Floor Fillers. Tijdens het concert wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt. Vrijwel alle succesvolle dance nummers worden ten gehore gebracht. Jennifer opent haar concert met het nummer “Get it Right” en daarmee is de toon voor de rest van de avond direct gezet. “Waiting for tonight”, “Papi”, “On the Floor” en vele andere dance nummers volgen. Niet voor niets heet de concertenreeks de naam: Dance Again World Tour.

Jenny from the Block
Jennifer Lopez is trots op haar afkomst. Ze wil dan ook maar wat graag laten weten dat ze afkomstig is van de Bronx. The Bronx heeft haar niet alleen gevormd tot de vechter die ze vandaag de dag nog steeds is. Ook heeft haar buurt gezorgd voor de nodige muzikale invloeden. Jennifer zal haar afkomst nooit vergeten. Ookal bevindt ze zich aan de andere kant van de wereld, in gedachte heeft ze haar buurt nooit verlaten. Jenny leeft dan ook erg mee met haar familie en vrienden in de Bronx die zich op het moment van het concert voorbereiden op de komst van orkaan Sandy.

The Body Jennifer mag er zijn. Op het podium staat een perfect afgetrainde 43 jarige popdiva. Iedereen heeft het altijd over de kont van Jennifer Lopez maar ik was meer onder de indruk van haar buik. Jennifer beviel 4 jaar geleden nog van een tweeling! Hiervan is lichamelijk echt niks meer te zien en weet zeker dat menig jonge vrouw jaloers is op de gespierde buik van Jennifer. Zelfs de jongen naast mij (overduidelijk gay) was voor een 1,5 uur straight of hij wilde Jennifer Lopez zijn ;-). Hij kon zich in ieder geval niet bedwingen en gilde gedurende het concert meer dan eens: “Jennifer is de mooiste vrouw van de wereld!” “You have to truly love yourself In order to love another”.

Love Don’t Cost a Thing De rode draad door het gehele concert van Jennifer is: Liefde. Haar zoektocht naar liefde leek tijdens haar leven soms hopeloos. Jennifer brengt dit duidelijk in beeld door een bokswedstrijd na te bootsen tussen de boksers Lopez en Love. Bokser Lopez wordt meerdere malen neergeslagen door Love. Toch blijft Lopez vechten en overwint Love. Deze wedstrijd symboliseert het liefdesleven van Jennifer. Meerdere relaties waaronder die met Ben Affleck en Marc Anthony strandden. Toch stond ze steeds weer op om opnieuw te knokken en haar zoektocht naar liefde te hervatten. Ook bleef ze ondanks de tegenslagen positief. De relatie met Marc Anthony leverde haar immers wel 2 leuke kinderen op. De liefde die ze van de tweeling Max en Emme ontvangt blijkt oneindig. Jennifer draagt dan ook het nummer: “Untill it Beats No More” volledig op aan haar kinderen. Gedurende het nummer zijn privé foto’s en filmpjes van Jennifer met haar kinderen te zien. Dan blijkt Jennifer niet alleen een Ghetto Girl die is uitgegroeid tot een popdiva. Bovenal blijkt zij ook liefhebbende moeder te zijn. Ze heeft gedurende haar zoektocht naar liefde gevonden waar ze altijd naar op zoek was, de onvoorwaardelijke liefde van haar kinderen. Liefde is voor Jennifer dan ook geen eindstation maar juist iets wat je beleeft en zich ontwikkelt door de jaren heen. “Love is a Journey Not a Destination” Dat Jennifer nog een keer terug komt naar Nederland is vrijwel zeker. Als het aan haar ligt komt er absoluut een vervolg op haar Ahoy avontuur. De eerste keer in Nederland is haar overduidelijk goed bevallen. Jennifer lacht volop tijdens haar concert. Ook bedankt ze haar Nederlandse fans na het concert via Twitter voor de geslaagde avond.

“Thank you sooo much Rotterdam!! First time performing in Holland!! Amazing night!! #DanceAgainWorldTour2012. Good Night….:)”

Tekst en foto: Nancy New