Film LiPSTIKKA

Film LiPSTIKKA

Door Redactie-Letsbeopen
LiPSTIKKA

LiPSTIKKA schetst de complexe vriendschap tussen twee Palestijnse vrouwen, Lara (Clara Khoury) en haar jeugdvriendin Inam (Nataly Attiva).

Lara heeft haar Londense leven perfect op orde, totdat een gesprek met Inam de donkere schaduwen uit haar kinderjaren opnieuw tot leven brengt. Dertien jaar eerder, toen Lara en Inam nog in Ramallah woonden, besloten de tienermeisjes stiekem naar Jeruzalem te gaan om in de bioscoop een film te kijken van Mel Gibson, hun idool. Een vluchtige ontmoeting met twee Israëlische soldaten verandert vervolgens in een romantisch spel met verschrikkelijke consequenties.

Sagall toornt met dit intieme verhaal aan onze opvattingen over moraliteit, seksualiteit en machtsmisbruik. Deze film zorgde voor veel ophef in Israël, waar er zelfs in de Knesset (het Israëlische Parlement) over werd gesproken. LiPSTIKKA is een heftige film. De lesbische liefde tussen Lara en Inam is niet de kern van de film, maar vooral de complexe vriendschap en hoe Lara en Inam beiden omgaan met gebeurtenissen uit hun jeugd.

Reacties

Ik wil deze film graag zien, maar kan niet ontdekken of deze film ergens draait, te koop is of te huur?
Wie kan mij er meer over vertellen??