Doel en missie

Over LetsBeOpen

Korte geschiedenis
In het jaar 2000 won Bianca Hagenbeek de tweede editie van Big Brother. Haar openlijke biseksualiteit tijdens dit programma maakte een stroom van reacties los wat haar deed besluiten een platform te beginnen waar openminded vrouwen elkaar konden vinden en ontmoeten. Zo werd in maart 2000 LetsBeOpen een feit. Inmiddels 13 jaar na dato heeft LetsBeOpen allerlei projecten geïnitieerd waaronder het Open Your Mind fotoboekje (2001), een eigen tijdschrift LEV (2004-2005), ontmoetingsevenementen en de succesvolle Flirtation feesten.
Sinds 2010 is LetsBeOpen bovendien een stichting en ontvangen we  financiële ondersteuning  van o.a. de Gemeente Amsterdam, het ministerie van OCW en het VSB Fonds om allerlei  positieve projecten, waaronder (ontmoetings) evenementen, te kunnen organiseren.

Doel en missie
LetsBeOpen staat voor het iedereen in haar of zijn waarde laten, respecteren en accepteren ongeacht status, afkomst, huidskleur of geaardheid. LetsBeOpen, omdat het gewoonweg nodig is. Nodig voor het creëren van meer openheid, acceptatie, begrip en tolerantie. Nodig voor iedere vrouw die gevoelens heeft voor vrouwen en daarover wil praten. Nodig om vrouwen die gevoelens hebben voor vrouwen een plek te bieden om andere vrouwen te ontmoeten. Nodig omdat LetsBeOpen dit op eigentijdse wijze doet en als een van de weinige organisaties jonge vrouwen weet te bereiken.

LetsBeOpen richt zich op jonge vrouwen die aan het begin staan van hun carrière, aan hun zelfbewustzijn werken en mogelijkheden verkennen tot zelfontplooiing. Cultuur en seksualiteit zijn aspecten die hierin een belangrijke rol spelen.  LetsBeOpen biedt deze jonge vrouwen ruimte om de eigen identiteit te ontwikkelen en creëert middels diverse projecten en initiatieven ontmoetingsplekken om hen te inspireren, stimuleren, begeleiden en ondersteunen bij het vinden van hun positie in de maatschappij. Bij alle projecten van de stichting LetsBeOpen staan emancipatie en samenwerking met (maatschappelijke) organisaties centraal.

Doelgroep
LetsBeOpen is voor en door openminded vrouwen ongeacht geaardheid maar heeft wel speciale aandacht voor jonge vrouwen die bezig zijn met hun coming out, vrouwen die er middenin zitten, maar ook voor vrouwen die hun coming out allang achter de rug hebben. Het is tevens een platform voor vrienden en familie die op deze website vragen kunnen stellen, want als je niet lesbisch bent, weet je gewoonweg ook niet altijd wat dat met zich mee kan brengen.

Projecten van LetsBeOpen/Onderdelen van LetsBeOpen

 • www.letsbeopen.nl
  LetsBeOpen! heeft een openminded lifestyle website. De website informeert je over alles omtrent LetsBeOpen; aankomende evenementen, het team, allerlei openminded lifestyle zaken zoals beauty, carriere, films, muziek, fashion, travel, trends en nog veel meer. Bovendien nodigt de website ook uit tot interactie tussen LetsBeOpen leden, zo bieden o.a. de blogs, het forum en de datingfunctie leden de gelegenheid om met elkaar te communiceren over de meest uiteenlopende onderwerpen.
 • LetsBeOpen nieuwsbrief
  Door de LetsBeOpen nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws omtrent alles wat met LetsBeOpen te maken heeft, van aankomende evenementen tot het laatste nieuws over het PowerGirl Team. De nieuwsbrief wordt maximaal 1 keer per maand per e-mail verstuurd.
 • PowerGirl Team
  LetsBeOpen heeft een PowerGirl Team dat bestaat uit lesbische/biseksuele vrouwen met diverse culturele achtergronden. Meer informatie over dit team vindt je op hun eigen pagina. Klik hier om direct naar de PowerGirl team pagina te gaan.
 • LetsMeet
  LetsBeOpen organiseert verscheidene ontmoetingsevenementen. De LetsBeOpen ontmoetingsevenementen worden minstens 4 keer per jaar georganiseerd. Deelname is gratis, maar inschrijving voor een event is verplicht via www.letsbeopen.nl
  Alleen LetsBeOpen! leden kunnen zich inschrijven voor deze evenementen. De ontmoetingsevenementen zijn vaak vrolijke, informatieve, maar vooral positieve evenementen waarin de jonge openminded vrouw met al haar interesses centraal staat.
 • LetsDate
  De website heeft een dating mogelijkheid.
  LetsDate is voor vrouwen, geheel gratis en exclusief voor onze leden. Je kunt momenteel daten en middels het letsdate blokje selecteren waar je naar op zoek bent (flirt, vriendschap, relatie, woonplaats en leeftijd).
 • Begeleiding
  LetsBeOpen signaleerde binnen de doelgroep dat er behoefte was aan een stuk begeleiding. Daardoor is er besloten om het aanbod van LetsBeOpen te vergroten in de vorm van meer individuele begeleiding en het PowerGirl Team hier actief bij in te zetten.
 • Voorlichting
  Naast begeleiding is LetsBeOpen ook bezig met voorlichting in de vorm van een scholenproject. Het scholenproject is een uniek en vernieuwend. Het richt zich niet, zoals al veel projecten alleen op de jongere, maar tevens op docenten en onderwijskundig personeel.
  Zowel bij in het begeleiding- als in het voorlichtingsproces is een grote rol weggelegd voor het PowerGirl Team.

Lid zijn van LetsBeOpen heeft vele voordelen. Als lid kun je namelijk actief deelnemen op onze website,  gratis daten op LetsDate, je inschrijven voor LetsBeOpen evenementen (LetsMeet) en ontvang je automatisch onze nieuwsbrieven.

Wij wensen je veel plezier op de website van LetsBeOpen en hopen je een keer tegen te komen op een van onze LetsMeet evenementen.

Initiatiefneemster en hoofdredactie:
Bianca Hagenbeek
Rechtstreeks contact met de hoofdredactie kan: bianca @ letsbeopen punt nl
 (in verband met spam en virussen, kiezen wij ervoor om het e-mailadres te spellen en niet letterlijk op te geven).
Voor vragen, op- en aanmerkingen kun je contact opnemen met de redactie van LetsBeOpen.