Elsbeth

Elsbeth

Mijn naam is Elsbeth en ik ben zelf werkzaam geweest als leerkracht in het regulier en speciaal onderwijs. Op dit moment werk ik als orthopedagoog en dyslexiebehandelaar. Mijn affiniteit ligt bij het geven/ontwikkelen/ondersteunen van goed onderwijs. Ik ben altijd heel open geweest naar leerlingen en collega’s over het feit dat ik op vrouwen val. Hierbij maakte het niet uit of ik les gaf aan kleuters of individuele begeleiding bood aan jongvolwassenen. Tot nu toe ken ik (gelukkig) alleen maar positieve ervaringen. Ik nodig anderen uit om mee te gaan in dit individuele maar ook maatschappelijke proces.

Leeftijd: 
34 jaar geleden
Afkomst: 
Nederlandse
Levensmotto: 
Les(bi) is more!
Eigenschap waar je het meest trots op bent:: 
Mijn vermogen om veel vanuit een positief perspectief te kunnen zien en vanuit daar vernieuwend bezig zijn.
Wat mij blij maakt: 
Liggend in de zon met een cocktail, rijdend op het paard door het bos, kopjes thee drinken met chocolade, dansend op de dansvloer met vriendinnetjes, een blij gezicht van een kind of ouder die weer verder kan en mijn lieve familie vrienden en poezenbeesten.
Iets wat iemand waarschijnlijk niet weet van jou: 
Mijn pincode.
Als je 1 moment opnieuw mocht beleven wat zou dat zijn?: 
Vrije val tijdens indoor skidiving. Hoewel ik het ook wel erg graag outdoor zou willen doen.
Hoe denk jij te kunnen bijdragen aan openheid, tolerantie en acceptatie?: 
Vanwege mijn onderwijsachtergrond vind ik het erg leuk dat ik door middel van de docentenwerkgroep van LetsBeOpen hieraan een bijdrage kan leveren. Of en in hoeverre een docent zijn seksuele voorkeur mag laten blijken heeft ook invloed op de ontwikkeling van jongeren in brede zin (ongeacht seksuele voorkeur). Het beïnvloed hun referentiekader en naar mijn idee is dit een ‘normale’ en subtiele stimulans voor meer openheid, acceptatie en tolerantie van onze samenleving.