Winter Wonderland, Bring It on!

Winter Wonderland, Bring It on!

Door Karlien
Winter Wonderland, Bring It on!

We moeten er aan geloven: de zomer is voorbij. De tijd van barbecue, zon, strand, vakantie, blote benen, airco en vakantiegeld is geweest. De herfst en de winter komen er aan. En ik vind het aan de ene kant jammer… ik hou van de zomer! De blije zomer-liedjes, mijn zonnebril, de geur van aftersun, de sfeer op onder andere Bloemendaal en Scheveningen. En last but not least: de zomervakantie. Maar aan de andere kant heb ik er ook wel weer zin in! En tevens ben ik er klaar voor! De baggy spijkerbroeken, de fijne warme boots, de circle scarf en de fijne mutsen die op je hoofd hangen. De fijne warme vesten en truien. 's avonds lekker rozig op de bank hangen. Gezellig thee en warme chocolademelk drinken, kaarsjes, open haard, verwarming, boerenkool en erwtensoep.

Voor je het weet zijn er extra nieuwsuitzendingen over de Elfstedentocht; zal dit jaar de Elfstedentocht er dan ein-de-lijk wel zijn? Op zolder op zoek naar je schaatsen. Waar liggen ze ook alweer? De pepernoten liggen nu al in de winkel… Zouden we dit jaar een witte kerst hebben? Binnenkort weer schaamteloos meezingen met Wham en Mariah Carey. Voor je het weet hebben we weer de kerst-stress; wat trek ik aan? Wat koop ik voor mijn broertje? Welke ingrediënten moet ik nog halen voor het voorgerecht? Wordt mijn salaris op tijd gestort? De kerstborrel op je werk. De kerstborrel… de enige keer in het jaar dat je Marijke van Personeelszaken van een héél andere kant ziet.. En dan kerst zelf: de verplichte diners, de extra kilo’s, de extra lange uitzending van All You Need Is Love. En dan gezellig voor 8.346e keer kijken naar ons schattige kleine blonde vriendje ‘Kevin’ uit Home Alone die korte metten maakt met de gemene boeven en met verschrikte grote ogen gillend in het rond rent. Ik zag trouwens laatst een recente foto van het ‘schattige blonde vriendje’… nou ik kan je vertellen; van het ‘schattige blonde vriendje’ is alleen het blonde nog over.. Aaarrgghhhh!! Bij het zien van de foto schreeuwde ik precies zoals hij in de film.. inclusief de handen op mijn wangen en de verschrikte ogen. Maar dat terzijde. Binnenkort weer ’s ochtends vroeg met slaperige ogen vlug-vlug de ramen van je auto krabben. Binnenkort weer vertragingen in het Openbaar Vervoer door blaadjes op de rails en bevroren leidingen. Blaadjes vallen elk jaar van de boom, maar blijkbaar zijn het elk jaar blaadjes van een andere substantie ofzo, want elk jaar weer zijn de mannen en vrouwen van het Openbaar Vervoer verbaasd dat ze van de bomen vallen en dat ze op de rails komen. Zijn het niet elk jaar dezelfde bomen die deze blaadjes op de rails laten dwarrelen? Nou is omkappen wel erg rigoureus, maar kunnen we die bomen niet van te voren al snoeien ofzo?

Nederland is zo goed met water, maar zodra het om bevroren water gaat staan de knappe koppen met een vraagteken boven hun hoofd op hun hoofd te krabben. Maar elk jaar sneeuwt het toch? We weten toch wat er gaat komen? En trouwens, het gaat om 3 sneeuwvlokjes… In landen als Amerika, Noorwegen of Siberië rijdt er ook Openbaar Vervoer, waarom is heel Nederland gelijk ontregeld bij een beetje sneeuw? De lichtjes, de kerstbomen, de gedichten, de glühwein, de sneeuw, de goede voornemens en vuurwerk. Kortom: winter wonderland, bring it on! Ik heb er zin in :)