Waar is het feestje?

Waar is het feestje?

Door Merijn van den Boom
Waar is het feestje?

Waar is het feestje? Bij organiseren van feestjes, richt men zich gewoonlijk op een gemeenschappelijke smaak of interesse. Dus house bijvoorbeeld of rockmuziek of theater ofzo. Een gemend gezelschap is het resultaat. Succesfactor 10, want geef ze die muziek of die sfeer waar ze voor komen en iedereen is blij. Maar als je je richt op een doelgroep, bijvoorbeeld homoseksuelen, dan ben je er nog lang niet. Stel je een feestje voor met deze bekende Nederlandse homo’s:  Gerard Spong (advocaat), Barbara Barend (journalist), Shary-Ann (zangeres), Henk Krol (oud-hoofdredacteur van de gay-krant), Gordon, Jeffrey Wammes (turner) en Diva Mayday (diva). Kun jij een muziekstijl of interessegebied bedenken die zij allemaal boeiend vinden? Ik niet. Behalve dat ze op dezelfde sekse vallen, zijn er niet veel overeenkomsten. Hoe moeilijk is het dus om een goed homofeestje te organiseren?!

De doelgroep wordt zo klein. “Ik kom altijd dezelfde mensen tegen,” hoor ik wel eens als kritiek op vrouwenfeestjes. Ja, vind je het gek? De spoeling van events is dun en de doelgroep klein. Daar komt bij, dat door de kleine doelgroep, deze feesten naar de grote steden trekken. Pech voor Ria in de achterhoek die 55 is, van wandelen, katten en haar vriendin Bertie houdt (niet lullig bedoeld Ria, echt niet).

Ik was een tijdje geleden op een heel leuk feestje (in Amsterdam). BYOH heette het, een verbastering op de Amerikaanse Bring Your Own Booze feestjes, want de H stond voor Homo. Dus als dame was het de bedoeling dat je je beste homovriendje meenam. Een bont gezelschap was het resultaat met een redelijk gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Een leuke nieuwe invalshoek.

Hulde natuurlijk voor de meiden die al bijna 10 jaar Flirtation neerzetten. Je moet toch elke keer die tent weer volkrijgen met leuke vrouwen die van een dansje en een drankje houden, ergens tussen de 16 en 50 (uitzonderingen daargelaten) zijn en naar Amsterdam of Bloemendaal kunnen en willen komen om met andere vrouwen te flirten.

Volgend jaar gaat Flirtation naar Curacao, supergaaf idee, maar mag ik ook een oproep doen voor een Flirtation Achterhoek? Speciaal voor Ria en Bertie. Daar is het feestje!