Vanity

Vanity

Door Jeske
Vanity

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.. Wie is het mooiste van het land? Sneeuwwitje heeft een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed, en haren zo zwart als ebbenhout. Haar natuurlijke schoonheid is onweerstaanbaar. Ik heb sneeuwwitje nooit poedertjes of crèmepjes zien gebruiken. Misschien dat Sneeuwwitje daarom een sprookje is. In het echte leven gaat het er toch echt wat anders aan toe. Althans, in mijn leven. Ik ga dagelijks zonder make-up naar mijn werk en daarbij voel ik me prima. Maar om hier en daar wat harten sneller te doen kloppen kan ik niet zonder mijn MAC blush, mascara, eyeliner en mijn rode Chanel lippenstift. Sommigen vinden al die schreeuwende make-up onnodig. Mijn verklaring voor mijn make-up ‘misbruik’ is om mijn sterke punten wat te accentueren.

En daarnaast is het gewoonweg leuk om te smeren. Ja, je mag mij ijdel noemen. Wanneer ik er voor mijn gevoel goed uitzie, (haren in de krul, goede make-up, kleding waarin ik me slank voel, hoge hakken, nagels netjes gelakt) voel ik me mentaal lekker. Dan straal ik. Een goede uiterlijke verzorging zorgt voor vertrouwen in jezelf, een goed humeur en… pijn in je voeten. Maar hey, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Maar ja, wat is ijdel?

Neem nou Ellen DeGeneres. In mijn ogen een tomboy die ogenschijnlijk vrij weinig aan haar uiterlijk doet, in ieder geval houdt van het recht-toe-recht-aan-idee. Niets is minder waar. De geruchten doen de ronde dat Ellen zich een facelift heeft aangemeten en dat, voor iedere uitzending, ze zeker 3 uur in de make-up stoel zit om dit zo goed mogelijk te verbloemen. Dit houdt dus in, dat Ellen 2 uur langer voor de spiegel zit dan ik!! Bizar. Zo zie je maar weer dat iedere vrouw (uitzonderingen daargelaten) een bepaalde mate van ijdelheid bezit, ook al komt niet iedere vrouw ervoor uit. De een gaat over de top ‘bling-bling’ stijl en de ander staat een uren voor de spiegel om een ‘natural look’ te bereiken. Hoe dan ook, het belangrijkste is dat je je prettig voelt met wie je bent. Op welke manier je dit ook uitdraagt. Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land? Zo mooi als jij is er geen een, jij bent de mooiste van iedereen! -X-