Staat een mooi Facebook profiel garant voor populariteit?

Staat een mooi Facebook profiel garant voor populariteit?

Door Linda

Hey Jes,

Onze eerste date is er nog steeds niet van gekomen. Dit omdat ik de indruk heb dat jij een waanzinnig populaire dame bent en bovendien nogal een drukke agenda hebt. Toch wil ik jou ook beter leren kennen. Daarom heb ik je onlangs een vriendschapsverzoek gestuurd via Facebook. Gelukkig heb jij mijn vriendschapsverzoek geaccepteerd. Nu kan ik ongegeneerd naar je kijken..

Zelf heb ik gemengde gevoelens over Facebook. Vaak hebben mensen de neiging om zich veel mooier en interessanter voor te doen dan ze daadwerkelijk zijn. De persoon in het echt, zomaar op straat lijkt vaak niet eens op zijn of haar profielfoto. Het schijnt zo te zijn dat de bevestiging in de vorm van likes verslavend werkt. Denk jij ook dat likes verslavend zijn? Ik vraag het jou, omdat de hoeveelheid vrienden doet vermoeden dat jij inderdaad een populaire dame bent. Ik hoop in ieder geval dat deze 'vrienden' niet allemaal op je verjaardag zullen komen. 

Elke keer als ik dreig te vergeten dat ik val op vrouwen zoals jij, verschijnt er weer een bloedmooie foto. Doe je dit bewust? Wil je dat vrouwen zoals ik, rijen dik naar jou blijven hunkeren? Als dat zo is, zou het dan niet een briljant idee zijn om John de Mol aan te schrijven. We bieden hem een televisie format aan, waarin tien vrouwen op een originele date gaan met jou. Al Deze vrouwen doen hun stinkende best om jou het hof te maken. Elke week valt er iemand af.  Jij knikkert deze op vriendelijke wijze het programma uit: "we kunnen beter Facebookvrienden blijven." De laatste aflevering blijft de ideale schoondochter over en leven jullie nog lang en gelukkig. We noemen het programma Euforia. Is dat een idee? I'm in!

Ik ben nooit een populair meisje geweest, met gym werd ik als laatste gekozen. Ik heb sterk de indruk dat je Facebookprofiel van invloed is op je populariteit. Zeker als je vrijgezel bent. Hoe leuker je profiel, hoe mooier de foto’s, hoe meer check in’s, hoe bruisender je leven. En hoe meer vrouwen in de rij die naar je hunkeren. Klopt dat Jes? Zo ja, hoe word ik net zo populair als jij? Ik wil dat namelijk ook. Vrouwen die voor mij in de rij staan, heeeel veel mooie vrouwen graag! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet eens in staat ben om een selfie te plaatsen. 'Vrienden' zijn eerder geneigd bij het zien van mijn foto's, om massaal geld over te maken op giro 555. Mijn foto's wekken namelijk eerder de indruk dat ik aan een ongeneselijke ziekte lijd. Nooit sta ik voordelig op foto's. Onderkin, ogen dicht, tong uit mijn mond. Oké die tong uit mijn mond valt best af te leren. Als ik, samen met half Nederland heb aangeleerd dat de associatie met een fotocamera onlosmakelijk verbonden is met het feit dat de lap uit de mond moet. Dan kunnen we dit toch ook weer af leren? Want charmant is het niet hé?  Maar goed, stel Ik ben in staat om mijn tong binnenboord te houden als er camera's op de loer liggen. Dan nog sta ik niet voordelig op foto's. Bovendien ben ik niet in het bezit van de app die een mooie laag over de foto shopt en van elke lelijkerd een knapperd maakt. Als ik dan naar jou kijk, weet jij precies welke pose je moet aannemen. Lipjes getuit, borst vooruit en flits weer een foto waar vrouwen zoals ik naar hunkeren. Leer het me Jes...

Ik hoor graag van je.

Liefs Lin

 

 

Hi Lin,

Je hebt helemaal gelijk, it’s me to blame. De date is er nog niet van gekomen. Al moet ik zeggen dat je met je leuke ideeën op de proppen bent gekomen. Zo wilde je mij meenemen naar een Wodkamuseum toch? Wodka is altijd goed. Alleen, ik kreeg het even benauwd toen je me vertelde dat jouw moeder mij verwacht met kerst. Ik verslikte me plots in het eerste slokje van mijn Skinny Bitch.

Maar goed, dat terzijde.  Nu je vertelt dat ik veel Facebook-vrienden heb, ben ik zelf eens op onderzoek uit gegaan. Eerlijk gezegd heb ik totaal geen idee hoeveel vrienden dat dan precies zijn. 445. Wauw. Dat zijn er best wat ja.. Toen ik bij jou keek, zag ik dat jij er 151 hebt. Vrienden. Maar wat zegt dat nou over de populariteit van een persoon?

Allereerst wil ik aangeven dat deze 445 ‘vrienden’ zeker met een reden in mijn Facebook-vriendenlijst staan. Tuurlijk zou ik ze niet allemaal op mijn verjaardag willen, maar er is een moment geweest dat ik met al deze mensen een leuk, mooi, inspirerend of interessant moment heb gedeeld en om die reden is het leuk dat we via Facebook een beetje op de hoogte blijven van wat elkaar bezighoudt. Of dat mij populair maakt.. dat is een tweede. Misschien ben ik wel gewoon een bezige bij.. Of praat ik verschrikkelijk veel. Ik denk dat laatste. Dat hoor ik namelijk vaker. Zo zei mijn date ooit: ‘Jes, kun je misschien even voor vijf minuten je mond houden?’. En dat was nog maar een eerste date. Waarschijnlijk heb ik mijn aantal facebookvrienden niet te danken aan mijn populariteit, maar aan mijn uitputtingsloze drang om te praten. Ik snap best dat mijn ‘vrienden’ Facebook gebruiken om op een niet al te pijnlijke manier van me af te komen. Zo van: ‘hey, maar ik moet weer verder, heb je Facebook, dan voeg ik je toe’. Dus als ik jou was zou ik het aantal Facebook-vrienden niet associëren met populariteit.

Om je uit deze droom te helpen, je kan facebookvrienden kopen wist je dat? Net als likes op foto’s, zoals selfies. Die kun je ook kopen. Om dan populair te lijken. Nu moet je niet denken dat ik likes koop hoor Lin, ik geef mijn geld liever aan andere dingen uit. Zoals schoenen bijvoorbeeld, of make-up.

Ik zal eerlijk zijn. Ja, ik sta graag mooi op de foto. Ik hoop dat je begrijpt, wanneer ik uren op bed heb gelegen om te bedenken wat ik aan wil doen, vervolgens een heel schoonheidsritueel achter de rug heb van crèmepjes, scrubs, ontharingen, nagellak en make-up, dat ik het verschrikkelijk zou vinden als deze effort onvoordelig overkomt op een foto omdat ik even niet oplet.

Dus, tip 1: goed opletten, Lin. Wanneer je een van je vrienden ziet grijpen naar zijn camera, stop dan onmiddellijk met praten en glimlach. Stop niet met glimlachen totdat de foto is genomen. Whatever you do, don’t you ever stop smiling missy!. Tip 2: stel tagcontrole in op Facebook. Hierdoor wordt er zonder jouw goedkeuring geen foto op je tijdlijn geplaatst waar je onvoordelig opstaat. Dat scheelt je zeker 3 onderkinnen, 2 onbedoelde knipoogfoto’s en ja.. aan die tong van jou kan ik niet zoveel doen. De laatste tip de ik je voor nu kan geven is Instagram. Afgezien van het feit dat Instagram een ongelofelijk leuke app is, kan die app hier en daar een jeugdpuistje vervagen, of een donkere kring onder je oog omdat je al teveel wodka’s hebt gedronken.

Maar Lin, ik wil best een dagje selfies maken met jou, onder het genot van een flesje wodka en wat lekkere hapjes op één voorwaarde:

Just for fun en niet omdat je denkt dat je na het beheersen van je selfie-awareness meer facebookvrienden krijgt of nóg populairder wordt.

Want Lin…

You are amazing, just the way you are…

Liefs Jes

Reacties

Haha! Super duo blog weer! Heb weer hard gelachen. X

Meiden wat een erg leuke blog weer. Ga zo door! Ik ben nu al weer nieuwsgierig naar de volgende. X

Nice lady's, hij is goed!!

Héérlijk om te lezen! Ik voel zelfs een beetje liefde tussen de regels door. Lin, je bent al een stapje dichterbij!!