The Love Bubble

The Love Bubble

Door Merijn van den Boom
The Love Bubble

Raadsel: Wat neemt een lesbische vrouw mee naar de tweede date… Antwoord: Complete huisraad en twee katten. De leukste grappen zijn de grappen die een beetje pijnlijk zijn, omdat er een kern van waarheid in zit. Zo ook de bovenstaande (vind ik). Vrouwen willen hun basis veiligstellen. Het is in ons DNA opgeslagen. Het meest uitdagende dat we in het verre verleden deden om ons voortbestaan te verzekeren, was bessen verzamelen, een sterke partner vinden en het nageslacht voldragen en baren. Het is niet anders, een goedje dat oestrogeen heet, zorgt ervoor dat we dat willen. Zet dus twee verliefde vrouwelijke primaten met een gezonde dosis van dat vrouwelijk hormoon bij elkaar en de roep om zich te settelen en die situatie veilig te stellen wordt beantwoord, zo niet aangewakkerd.

Ze gaan in elkaar op en er bestaat even helemaal niets anders dan zij met z’n tweetjes, ze zitten als het ware samen in een soort coconnetje, een Love Bubble noemde een vriendinnetje van me het laatst. Als Eva uit een rib van Eva was gemaakt, zaten ze nu nog intens gelukkig te zijn in hun Bubble in het Paradijs. Zij zouden er niet over peinzen zich door een slang te laten verleiden om een hapje van die heidense appel te nemen. Ben je belazerd, ze hebben elkaar toch?! Nou, zo werkt het in 2012 eigenlijk nog steeds. Ik ben verliefd. En het is wederzijds, althans, dat zegt ze en ik geloof haar. Het is nog pril, maar zo pril als het is, zo goed voelt het en dus verschansen wij ons elke vrij moment met een wijntje en een goed gesprek op een door kaarsen verlichte bank. Feestjes, borrels en partijen: wij laten ze met alle liefde links liggen. Een periode die gekenmerkt wordt door bezorgde en licht geïrriteerde berichten van vrienden en familie zoals: “Halloooohooo, leef je nog?” Voor de gemoedsrust: Geen zorgen lieve mensen, het gaat heel goed met mij, ik geef gewoon even toe aan mijn instinct en ben bessen aan het verzamelen. Het is een tijdelijke gemoedstoestand en als straks de grootste vlinders ietsje rustiger worden, kom ik wel weer bij mijn positieven en zal met iedereen afspreken en me uitputten in excuses terwijl ik eigenlijk helemaal geen spijt heb en nog maar eens vertel hoe leuk ze is, ook nu we al wat langer samen zijn… Dus bij deze een grote groet vanuit The Love Bubble, het is hier fantastisch. Zonder die twee katten trouwens, die heeft mijn vorige liefde (in goed overleg) meegenomen.

Ps: Voor de trouwe lezers die dolgraag willen weten wat er na mijn vorige blog gebeurd is met de oude liefde aan de andere kant van de oceaan… Er kwam iets tussen… ;-)