Lesbische en biseksuele vrouwen

Lesbische en biseksuele vrouwen

Door Anoniem (niet gecontroleerd)

Wat ik mij afvraag is hoe vrouwen en dan vooral lesbische en biseksuele vrouwen naar elkaar kijken. Vooral vanuit de lesbische hoek kijken de vrouwen toch anders naar biseksuele vrouwen. Sommige lesbische vrouwen vinden dat biseksuele vrouwen er nog niet uit zijn over wat ze willen, of ze vinden dat ze van twee walletjes eten. Nu weten wij lesbische vrouwen welke stomme opmerkingen je krijgt als je aangeeft dat je op vrouwen valt. Echt!? Je ziet het niet aan jou! Hoe weet je het zeker als je nog nooit met een man hebt gedaan!? Dus je staat ook open voor een trio!? 

Biseksuele vrouwen zullen ook dit soort opmerkingen krijgen. Maar dan krijgen zij vanuit de lesbische hoek ook nog opmerkingen. Maak een keuze! Biseksuele vrouwen zijn niet monogaam! Eigenlijk moeten biseksuele vrouwen zich vaker verantwoorden dan lesbische vrouwen. En waarom zouden we ons überhaupt moeten verantwoorden.

En waarom zijn lesbische vrouwen zo bang voor  biseksuele vrouwen? Is dit gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ooit een bad experience gehad met een biseksuele vrouw en daarom zijn ze niet te vertrouwen. Of zijn lesbische vrouwen niet zo zeker over hun eigen kunnen...? Een biseksuele vrouw kan ook op een man vallen en daar kunnen/willen wij niet met concurreren. Maar je lesbische liefje kan ook vallen voor een ander lesbisch liefje. Of voor een man! Dus dat ´risico´ is hetzelfde. Er zijn voldoende vrouwen die zich lesbisch noemen maar toch af en toe een stevige vrijpartij hebben met een man. Ze voelen wel fysieke aantrekkingskracht, maar geen romantische aantrekkingskracht. Vraag me af wat deze lesbische vrouwen dan vinden van biseksuele vrouwen.

En wat is dan de fun voor lesbische vrouwen om heteroseksuele vrouwen te versieren? De kans dat het geen relatie wordt is behoorlijk groot. Of gaat het alleen maar om de seks? Gedragen lesbische vrouwen zich dan niet hetzelfde waar ze de biseksuele vrouwen van beschuldigen? Komt het omdat het bij biseksuele vrouwen gaat om een man!?

Ik heb de laatste dagen hier vaak over nagedacht. Tussen mijn ex vriendinnetjes zaten lesbische, biseksuele, bi-schierige en hetero vrouwen. Alleen bij de hetero vrouw raakte ik in de war. Niet omdat ik haar niet vertrouwde, maar omdat er een soort man/vrouw relatie ontstond. Voor haar heel normaal, maar voor mij niet! Ik ben niet perse altijd degene die initiatief neemt. Ik ben degene die wil praten over m´n gevoelens. Die relatie werkte om die reden niet. De andere relaties hadden geen last van de labels lesbisch of biseksueel. Het is een kwestie, denk ik, van elkaar leren kennen. En uitspreken wat je verwachtingen zijn. En vooral de situatie bekijken zoals die is en niet zoals je graag zou willen dat die zou zijn...
 

Reacties

Artikel is heel herkenbaar. Als bi-vrouw hoor je nergens bij en ben je 'het niet helemaal'. Ik houd van mensen, ik houd van intimiteit, ik vind dat sex en seksualiteit basisbehoeften zijn, ik ben trots op mijn vrouw-zijn en DUS kan ik ook van vrouwen houden. Ik wil geen labeltje opgeplakt krijgen, niet door hetero's en niet door lesbo's. Ik wil zijn wie ik ben, niet meer maar zeker ook niet minder.