Kan ik je niet bekeren?

Kan ik je niet bekeren?

Door Lesley
Kan ik je niet bekeren?

Ken je dat? Dat je met een man in de kroeg aan de praat raakt en hij je terloops vraagt of je een vriend hebt, jij vervolgens antwoord dat je een vriendin hebt, dat één van de volgende opmerkingen worden afgevuurd: “Nou dan heb je zeker de verkeerde vent vroeger getroffen!” of “Kan ik je niet bekeren?” of “Ik weet zeker dat een goede vrijpartij met een vent je wel bekeert!” En zo kan ik er nog wel tien voor de handliggende one-liners uitknallen die mijn lesbische geaardheid tenietdoen en vooral niet serieus nemen. De allereerste keer kon ik er nog wel eens om lachen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en ging ik me verdedigen door de desbetreffende eikel te laten weten dat mijn ervaring met mannen vele malen hoger lag dan met vrouwen.

Dat ik bij geen van die mannen een orgasme had beleefd maar wel bij de paar vrouwen waarmee ik het bed had gedeeld. En dan met een hele luide en sissende ‘Dusssss….’ erachteraan met bijbehorende blik. Meestal werd dit dan beantwoord met: “Dan heb je mij nog nooit gehad schatje, dan zou je wel anders piepen.” Inmiddels heb ik (of is het: denk ik te hebben?) zo’n autoritaire uitstraling betreffende mijn geaardheid dat de gemiddelde eikel het wel laat er over te beginnen of -en dat ligt natuurlijk meer voor de hand ☺- raak ik simpelweg niet meer aan de praat met dat soort vervelende types. Gelukkig gaat het hier slechts om hinderlijke mannen die lesbische vrouwen maar al te interessant vinden en dolgraag hun aandacht willen krijgen.

In andere landen gaat dit veel verder, met name in Zuid-Afrika. Boos en verdrietig word ik van de afschuwelijke verkrachtingen van lesbische vrouwen in Zuid-Afrika. Onlangs kwam dit verschrikkelijke bericht wederom in het nieuws. Ik zeg ‘wederom’ omdat blijkt dat corrective raping al een aantal jaar een ‘trend’ is bij bendes in Zuid-Afrika. Waarom gebeurt dit? Er zijn dus mannen die denken dat ze lesbische vrouwen kunnen genezen door ze te verkrachten. Onbegrijpelijk dat sommige mannen daar daadwerkelijk denken hiermee de geaardheid van een lesbische vrouw te bekeren. En nog onbegrijpelijker is misschien wel dat er van elke 25 mannen die beschuldigd worden van verkrachting in Zuid-Afrika, er 24 vrij rondlopen. Wie is hier nu de schuldige? De mannen die dit op hun geweten hebben, hun opvoeders of leraren die hen niet heeft bijgebracht dat je homoseksualiteit niet kunt genezen of de regering die simpelweg niet voldoende tijd, geld en energie stopt om dit verschrikkelijke fenomeen een halt toe te roepen? Al een tijd zijn Zuid-Afrikaanse activisten bezig deze gruwelijke ‘trend’ onder de aandacht te brengen bij de Zuid-Afrikaanse regering. Door middel van petities wordt er aandacht gevraagd voor deze verkrachtingen bij met name President Zuma en de Minister van Justitie. Hoe meer aandacht deze campagne krijgt en hoe meer handtekeningen er komen hoe groter de druk wordt op de Zuid-Afrikaanse regering er iets aan te doen, de daders openbaar te berechten, kinderen op scholen te doceren dat homoseksualiteit heel normaal is (sinds 30 november 2006 is het homohuwelijk gelegaliseerd in Zuid-Afrika!!) en de vrouwen te beschermen en hulp te bieden. Ook jouw stem is dus van groot belang, dussss….Teken de petitie!