Jes-Woman

Jes-Woman

Door Jeske
Jes-Woman

Ja. Ja… Ja? Jahaaaaa Ja!!!! JAAAAA ‘Ja’ wordt gebruikt om een overeenkomst te indiceren met een positief statement. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je ‘ ja’ kan zeggen. Ja is een fijn woord. Tegenwoordig past het wel bij me. Vroeger was ik meer een ‘nee’ kind. Wat het ook was, ik wilde gewoonweg niet. Nee. Nee, want stel je voor zeg.. Stel je voor dat ik word afgewezen voor die baan, stel je voor dat mijn dieet mislukt, stel je voor dat ik meer voor een ander doe dan dat ik terugkrijg, stel je voor dat ik gekwetst word in de liefde. Nee hoor.. Ik begin er niet aan. Tot op een dag, en dit klinkt heel cliché, dat alles veranderde. Colombia, juli 2008, een waterval van 50 meter hoog, en een zeurende vriendin.

 

Waarom ik nou toch niet ging abseilen, waarom ik geen dare-devil ben, en dat ik gewoon eens dingen moest doen zonder te analyseren wat de risico’s ervan zijn. En dan niet te vergeten de adrenalinekick. Dat zou het alles waarmaken. Toen heb ik het, geheel tegen mijn principes in, gedaan. Nooit meer. Ik was in mijn hoofd al een miljoen keer overleden en de adrenaline was nergens te bekennen. Ik had 2 dagen lang gezwollen ogen van het huilen. Niet sjiek. Nooit meer. Wat me die gebeurtenis wel heeft meegegeven, is dat je door ‘ja’ te zeggen en dingen te doen, leert. Je gaat uitdagingen aan, die je altijd wat meegeven. Soms opent het deuren, en soms herinnert je eraan dat je sommige deuren gewoon netjes dicht moet laten. Net als Jim Carrey in de fim Yes-man heb ik mezelf gebombardeerd tot Jes-woman. In de film heeft Jim Carrey een vloek (of zegen) die ervoor zorgt dat hij op alle verzoeken ‘ja’ antwoordt, hoe eng, spannend, gek, onverantwoordelijk of illegaal dan ook. Ik dus ook.

Tot nu toe heb ik op alle kansen of verzoeken die op mijn pad zijn gekomen ‘ja’ gezegd. Echt waar, ik zweer erbij!! Ik heb hierdoor zoveel mooie, goede, leerzame en leuke momenten meegemaakt! Zo heb ik in mijn eentje mooie reizen gemaakt, iets wat ik normaal nooit zou durven. Ik heb geleerd hoe bijzonder en fijn het is om onvoorwaardelijk te durven houden van iemand. Ik heb ervaren hoe goed het voelt om veel voor anderen over te hebben en te doen, zonder daarvoor iets terug te krijgen of te verwachten. Ik heb veel ervaring opgedaan als blogster, als LBO! powergirl, en ik was laatst zelfs panellid bij het Fashionevent. Doodeng, maar ik ben voor al deze ervaringen zo dankbaar!!! Nu je dit van me weet… Geen misbruik maken van ‘Jes-woman’ he? ;) X