Gezondheid lesbiennes slechter

Gezondheid lesbiennes slechter

Door Mirjam
Gezondheid lesbiennes slechter

Hier werd ik even op geattendeerd, stond in de Telegraaf: Gezondheid lesbiennes slechter AMSTERDAM - Lesbiennes, homo- en biseksuelen in Nederland hebben een slechtere gezondheid dan hetero's. Ook lopen ze meer risico op psychische problemen. Uit onderzoek blijkt dat dit jaarlijks meer dan 300 miljoen euro kost. Hoewel homoseksualiteit 'steeds gewoner is, is het nog altijd niet gewoon'. Deze groep heeft nog veelvuldig te maken met onbegrip, discriminatie, uitsluiting en geweld vanwege seksuele voorkeur. De gevolgen daarvan zijn zichtbaar in de gezondheidsstatistieken. Dat blijkt uit een analyse door MOVISIE.

 

Van ruim 100 recente wetenschappelijke artikelen dat LHB's onder andere meer last hebben van angst- en stemmingsstoornissen, vaker suïcidaal zijn, meer risico lopen op seksueel overdraagbare ziekten, en ongezonder leven.

Eén van de oorzaken lijkt te zijn dat zij vaker te kampen hebben met stress door discriminatie, pesterijen en geweld. Ik vraag me af of dit nou echt zo is.  De bron staat wel vermeld maar wat zegt dat. Evenals de bron van irritatie namelijk de laatste, negatieve bekrompen reacties uitlokkende zin van de kop. Maar volgens mij is het beetje een scheef beeld. Nee hetero’s zullen geen last hebben van geaardheid gerelateerde problemen zoals in het artikel staan beschreven maar er kunnen toch een miljoen redenen zijn om depri te zijn?  En volgens mij heeft een heterovrouw nog steeds veel meer kans op schuim op haar pruim van vieze vuige sex dan een lesbienne. Dat Nederland nog steeds erg bekrompen en ouderwets is in veel gevallen heb ik  in mijn vorige blog al aangehaald en dat weten we allemaal wel. Nu de rest van de Nederlanders nog.  En dat een deel van de bevolking (gays en ander gespuis) daar in verschillende mate last van heeft is natuurlijk nog steeds schrijnend. Het woord homo is nog steeds een favoriet scheldwoord. Belachelijk!  En als je uit Den Haag komt uiteraard vergezelt met een dodelijke ziekte. Maar dat is logisch en heerlijk! Lesbo daarintegen scoort matig. Niet dat dat erg is hoor. Als een man doet iets fout doet dan is ie homo. Een vrouw is dan gewoon dom of een bitch of een combinatie daarvan. Apart niet? Vaker suicidaal? Nee hoor want Antony en Herman (may they r.i.p. ) zijn er niet meer terwijl Gor en Ger nog heel gay (betekent vrolijk voor degene die dat niet wist) rond huppelen. Kijk daar heb je het bewijs ;-).

Ja en wat je in de media ziet en hoort is allemaal echt en waar. Echt waar! Lijden gays een ongezonder leven? Ja,en vooral lesbo’s! Pffff…. Die staan namelijk alleen maar aan de toog in de Saairein en Vieze la Vie bier te hijsen want ja ze “nemen” waarschijnlijk toch geen kind. Maar als we dan een programma zien over obesitas of mensen met een slechte levensstijl zien we daar toch echt het volgende: Een (blanke) mams die vertelt dat ze met pap(zak) eigenlijk twee veel te dikke kinderen heeft. En oh ja, ze is er zelf de aanstichter van. Ondanks haar dikke huid van zo’n 40 centimeter, gaat ze toch elke keer weer overstag als haar skippybal eeh dochter haar met smekende varkensoogjes aankijkt omdat ze weer een patatje boterkoek wil… Ik heb zo nog nooit een gezin met homo-ouders gezien. Oh maar  ik was weer even vergeten…het is Nederlandse televisie en dan is dat toch wel weer een beetje raar. Zoiets  kan dan alleen als het echt een heeeeel apart programma is speciaal voor en door “dat soort” mensen. Het liefst nog op een aparte zender lekker ver van het veilige shortminded bedje. Misschien eens een tv programa: “Help mijn vrouw heeft voorbindingsangst”. Leuk ipv the Voice op de vrijdagavond prime time. Goh, wat zullen ze denken. “John de Mol in de ban van nieuwe muze een zo’n maffe lesbo met psychische klachten”. Weet je wat ze kost op jaarbasis??? Maar jeetje krijgen we dan wel de reclameblokken gevuld? Niemand die daar z’n handen aan wil branden natuurlijk. Praxis, Hornbach en Old Spice dan maar he denk ik want kan werkelijk niets anders verzinnen. Magnum iig niet. Ze hadden een actie, gericht op vrouwen die van ijsjes houden en van mannen. Alleen die combinatie.  Je kan je pakje roomboter gedipt in chocolade  laten bezorgen door een lekkere vent. Sorry hoor, maar wat voor soort vrouwen gaan dat doen dan? Eureka! Ik weet het. Zo’n hysterisch typ, zo’n wijf wijf. Zo een die denkt dat global warming een dochterondernemming van Paul Warmer is maar die gaat gillen als ze de deurbel hoort want daar is vast Zalando met haar nieuwe Manlooslo's! Nee zeg! Daar staaat hij! Geregeld door haar al even hysterische vriendinnen omdat ze weer eens gedumpt is. Ja gek he! Nou goed, ik ben toch even in de mail geklommen en bij Magnum nagevraagd dat ik als vrouwen verslindend chocolade monster misschien ook wel hysterisch naar de deur wil vliegen. Maar dan liever wel een lekker wijf wil aantreffen en dat ik nergens die keuzeoptie kan vinden. Of zouden ze dat expres gedaan hebben omdat lesbo’s al zo ongezond leven? Wat tof zeg! Oh ik moet nu gaan want ik heb een onveilige sexdate met mijn psychologe in de plee van de McDonalds.

Groetjes Mirjam, geboren in Den Haag.