Fit, Fat or Foodie?

Fit, Fat or Foodie?

Door Jes1985

Maandagmorgen. Ik ben voor het eerst in lange tijd weer gaan sporten. Natuurlijk heb ik me weer laten overhalen om een sportabonnement af te sluiten. Ja, want deze keer is alles anders. Deze keer ga ik er echt voor, want het is maandag. En op maandag begin je.

Uitgeteld lig ik op de bank. Ik heb zeker wel 30 minuten gesport. Liggend. In een warmte cabine. Zweten joh! Zweten… Zeker een rondje ter grootte van een euro onder mijn oksel in mijn nieuwe (!) sportshirt te zien. Ik lig alles te overdenken. Waarom heb ik eigenlijk weer een abonnement afgesloten? Hoe zorg ik er voor dat ik nu wel wekelijks zal gaan? Op zich is een half uur sporten best laagdrempelig. En dat het liggend kan, is ook een pré. Het is toch mijn meest favoriete houding. En, ik kreeg er een gratis kookboek bij. Ik hou van gratis en ook van koken, dus toen was ik om.

Ik lig nog steeds uitgeteld op de bank en pak het boek erbij. Dit kookboek is geschreven door een vrouw die al jarenlang plantaardig leeft, omdat zij gelooft dat alle ziektes en overgewicht kan worden verholpen door een plantaardige levensstijl. Het spreekt me echt aan! Ik geloof hier wel in. Weet je wat? Ik ga dit boek gewoon echt lezen. Niet doorbladeren, nee, lezen! Ik voel me gemotiveerd en ik ben al bij bladzijde 3. Ik word verstoord door krakend geluid. Mijn hand heeft de bodem van een lege zak chips geraakt. Zucht. Eten is ook zo lekker. Zo gezellig. Was er maar meer… Weet je wat? Ik heb het nu toch al verpest. Ik ga gewoon alles eten waar ik zin in heb.

Maar volgende week maandag begin ik echt…

XOXO Jes