Fietfieuws

Fietfieuws

Door Merijn van den Boom
Fietfieuws

Het enige dat ik nog vervelender vind dan een bouwvakker die naar me fluit, is een bouwvakker die niet naar me fluit. Ja even brutally honest. Ik sta me niet uit te sloven voor de spiegel en ik strakke kleren te wurmen om daar vervolgens geen reactie op te krijgen. Er is wel een verschil tussen pssst, pssst en fietfieuw vind ik, maar een compliment sla ik nooit af. Die strakke kleren en dat gepruts voor de spiegel is trouwens pas iets van de laatste tijd. Ik ben vrij lang (1.82), heb kort, donker haar en ben ehm… atletisch gebouwd. Wat zo veel betekent als: best slank, maar weinig borst & bil. Tel daarbij op dat ik vroeger op het schoolplein altijd met de jongens wilde voetballen en graag hand in hand met een dame over straat ga en je kunt je misschien voorstellen dat ik wel eens voor man aangezien wordt.

Of werd, moet ik eigenlijk zeggen, want een halfjaar geleden was ik er ineens helemaal klaar mee. Begrijp me goed, ik vind stoere vrouwen prachtig en vond mezelf ook mooi als stoere vrouw, maar dat uiterlijk paste niet meer bij me. Ik wilde anders in het leven staan dan dat ik kon met die stoere muur om me heen, het was tijd voor iets nieuws, iets vrouwelijks. Het kwam door een goede raad die aan iemand anders werd gegeven, maar bij mij aankwam. De vrouw in kwestie was ook van het stoere type, mannelijk. En haar werd gezegd: “Jij bent niet mannelijk, jij doet mannelijk.” Bam, dat kwam bij me binnen, ik dacht: “Dat doe ik ook… en als ik dat niet meer wil, zal ik daar toch echt zelf iets aan moeten doen.” Het ging niet zonder slag of stoot hoor en gelukkig heb ik wat mensen om me heen die verstand hebben van styling en mode, anders zou ik waarschijnlijk als vogelverschrikker de straat op zijn gegaan. Ik voelde me in als een giraffe op stelten, een clown, uit mijn element, maar langzaam maar zeker ben ik gaan veranderen.

Eerst voorzichtig, met een bescheiden hakje, daarna wat uitbundiger met make-up, geföhnd haar en afgelopen week, als kers op de taart; een manicure! “Blijf wel jezelf he,” hoor ik soms van mensen om me heen, maar dat is het ‘m nou juist. Deze uiterlijke verandering is de personificatie van de verandering die mijn innerlijk al gemaakt had. Ik word juist nog meer mezelf dan dat ik al was! Er is een wereld voor me open gegaan. Ik krijg veel complimenten, waardoor ik rechter op ga lopen en meer zelfvertrouwen uitstraal. Oscar Wilde zei het al: “Geen vrouw is zo aantrekkelijk als de vrouw die zichzelf aantrekkelijk vindt.” Dus heren en dames bouwvakkers, laat maar komen die fietfieuws, ik heb ze verdiend!

Reacties

♡ Leuk blog van je, Merijn! En die oneliner van Oscar Wilde is zooooo waar! ;-) Thanks 4 Sharing! En ik ben blij voor je dat jij blij bent met jou, hihi! Ken je het lied "Ik houd van mij" van Harry Jekkers? Een spontane groet, Laïla xxx

Haha, leuk!