Evy

Evy

Door Desiree
Evy

Sinds kort heb ik een nieuwe vriendin. Evy is haar naam. Onze relatie is nog pril, maar het voelt goed. De aftastende fase hebben we inmiddels gehad. In het begin van een nieuwe relatie heb ik nog wel eens de neiging om te hard van stapel te lopen, maar Evy herinnert mij er regelmatig aan dat het niet verstandig is om dingen te overhaasten. Er is genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Mannen, vrouwen, jong en oud, men  is enthousiast als ik over Evy begin. Iedereen kent haar van naam of heeft het al eens met haar gedaan. Evy is namelijk niet monogaam. Daar maakt ze geen geheim van. Je begrijpt dat ik daar in het begin van onze relatie wat sceptisch tegenover stond. Nu heb ik daar vrede mee. Sterker nog ik heb Evy inmiddels al aan meerdere mensen voorgedragen.

Zelf heb ik haar leren kennen via een vriendin. Het klinkt misschien dramatisch, maar ik was echt op zoek. Op zoek naar iemand die een andere draai aan mijn leven kon geven. ‘Evy past bij jou’ zei die vriendin van mij, voordat ze ons aan elkaar voorstelde. In het begin was het een beetje onwennig, maar  het klikt. Ik hou van duidelijkheid en Evy geeft mij dat. Minimaal drie keer per week wil ze afspreken. Om de dag. Op vaste tijden. Dat vergt een strakke planning in mijn soms overvolle agenda, maar Evy is het waard. Met haar zwoele stem, fluistert ze het ene na het andere compliment in mijn oor. Onze date’s zijn kort maar krachtig. We spreken altijd ergens af in de buitenlucht. Al vriest het twintig graden onder nul, iedere keer krijg ik het er warm van. Mijn hoofd zo rood als een tomaat. Ik begin te zweten. Mijn mascara loopt door, maar dat kan Evy niets schelen. Zij neemt mij zoals ik ben. Ik roep altijd dat ik veel (eigen) tijd en ruimte nodig heb binnen een relatie, maar  Evy is overheersend en intens. Wanneer ik na een drukke werkdag meer zin heb in een avond bankhangen, spreek ik toch weer buiten de deur met haar af. Ze is een verslaving. Woorden schieten te kort, maar toch heb ik iedere keer weer last van een droge keel, wanneer ik haar ontmoet heb. Liters water gaan er doorheen sinds ik Evy heb leren kennen. Meer, geef me meer!

Na iedere date met Evy moet ik weer even bijkomen. Dan zit ik thuis op de bank en denk terug aan onze eerste kennismaking op een schemerige dinsdagavond. Speciaal voor Evy had ik mijn gloednieuwe, spierwitte Nike’s met knalroze veters aangetrokken. Zoals iedere relatie, kent ook die van ons zijn up’s en down’s, maar door Evy voel ik mij een beter mens. Zo licht als een veertje. De ‘Evy’ Start to run hardloopcursus voor beginners is dus echt een aanrader. Leer nul tot vijf kilometer hardlopen in tien weken. De cursus wordt aan elkaar gepraat door de Vlaamse presentatrice Evy Gruyaert. Goed voor de conditie en voor het verliezen van  overtollig ‘wintervet’ Alle begin is moeilijk. Doorzetten. In voor en tegenspoed. Zoals dit hoort bij een echte relatie. Tussen Evy en mij zit het dus wel goed. Voor zolang als het duurt.