December in Amsterdam

December in Amsterdam

Door Mirjam
December in Amsterdam

Stress. Van het woord alleen al horen ben ik geneigd om heel snel een week in een fijn kuuroord te boeken of iedereen te vermoorden. Het eerste is misschien beter. Ik zal even heel hysterisch schetsen hoe ik me voelde in de tijd dat ik drukke baan op kantoor had. Komt tie: Weer die u know what telefoon! Bidden tot …tja wie nu weer opdat het niet voor mij was. De stagaire die het presteerde om binnen 10 minuten zeker 20 keer mijn naam te roepen om, naar mijn gevoel te vragen hoeveel 1 plus 1 is. “Kind, nu echt heel snel zelf een keertje nadenken voordat ik je kop van je romp ruk!” Hier dreigde mijn oude buurman (ex boxer) altijd mee als ik mijn muziek te hard had aanstaan. Wel een goeie. Klanten die dingen altijd gister nog geregeld moesten hebben en vroegen of het de volgende keer niet eergister zou kunnen.

Oh en dan die mailbox……..hoe dan! Hou op hoor! “Hmmmm zou het werk dan toch niets voor me zijn?” Nee natuurlijk niet! Stomme kip! Dat wist je toch eigenlijk vanaf dag 1! Op mijn cv staat wel stressbestendig maar ja, wat moet je er anders opzetten? Stomme stresskip? Uiteindelijk fiercede ik het wel altijd. Lang leve het kwartje valium in de morgen voor een dag met iets minder zorgen. Dit heb ik een weekje moeten slikken voordat ik eindelijk na een jaar non-stop werken eindelijk eens op vakantie ging. Oh was ik maar dood dacht ik heel de tijd! Maar zo’n begrafenis regelen is ook weer zo wat. Helemaal geen tijd voor natuurlijk. Ook geen zin in trouwens! Herkenbaar? Ik hoop het eigenlijk wel want anders ben ik echt gek. Wat doen we onszelf toch soms aan? Pingen, mailen, bellen, chatten, internetdaten, meeten, greeten, smsen…..En WTF is up met mijn BB by the way! Pfffff. Ik heb eigenlijk mijn handen al vol aan mijn primaire levensbehoeften.

Wat een rotleven heeft die meid denken jullie nu vast. Gelukkig heeft deze meid inmiddels werkend als voor haarzelf als masseur en een veel beter leven. Net op tijd ingegrepen zeg maar. Een leven waarbij ik me vrij voel en het werk zelf totaal niet stressvol is. En het leuke is dat ik natuurlijk heel veel gestreste mensen op mijn tafel krijg die ik een handje naar volledige ontspanning kan helpen. Zo! Het gaat echt de goede kant op. Nu niet denken dat ik me in walhalla begeef ofzo. Nee joh gek! December blijkt een slechte maand te zijn voor business omdat iedereen te druk en te gestrest is om na te denken over ontspanning. Haha! Dus kan ik geen kerstboom kopen, mijn fiets niet laten maken, geen warm nieuw vest, geen snowboots, geen flatscreen en geen brutaal setje van een bekende lingerie ontwerpster. Nou, lekker lachen. Ach het is maar materie……zweef, zweef.,bla bla….Ik wil het , ik wil het , ik wil het!!!! Oh ja, de huur enzo natuurlijk ook nog. Kortom, gewoon weer stress hoor.

Tjonge, er is ook niet veel voor nodig he? Ben natuurlijk koortsachtig aan het nadenken hoe ik nog wat centen kan bijverdienen. Ik denk dat ik binnenkort mijn naam officieel kan laten veranderen in tante Insomnia. Zal ik dan maar een commercieel tijgerpakje aan de kerstman vragen? Heeft hij ook nog wat aan zijn kerst. Ja, dat ga ik doen! En als dat niet werkt begin in gewoon een kinderdagverblijf. Dag! Meiden, ik wens jullie stressvrije feestdagen maar wel een heel stijf 2011 toe ;-) Groetjes, Mirjam