De Vriendjes Van

De Vriendjes Van

Door Jeske
De Vriendjes Van

Ik heb knappe vriendinnen. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder mooi, en zien ze er stunning uit. Knappe gezichten, mooie lijven, lange benen, en fashionable verantwoord is een understatement. Één woord: HOT. Niet dat het me daar om te doen is hoor. Toevallig is het zo gelopen dat mijn vriendinnen naast het feit dat ze superlief, slim en grappig zijn, ook nog bloedmooi zijn. Een aantal van mijn vriendinnen zijn hetero. En ja, zij zijn natuurlijk allang bezet. Ze hebben verkering met.. mannen. Het andere geslacht.. The other side. Anyway, back to friendship. Vriendschap is voor mij heel belangrijk. Ik deel ALLES met mijn vriendinnen. Mijn menstruatie ellende, mijn irritaties op mijn werk, mijn liefdesleven, mijn seksavonturen, en mijn meest duistere geheimen.

Ik hou echt van mijn vriendinnen. We doen dan ook van alles met elkaar. Eindeloos kletsen, weekendjes weg, lekker samen badderen met kaarsjes aan en wijn erbij, samen dansen, lachen en soms huilen. En ja, als we ons omkleden zien we elkaars borsten. Daar is niks porno’s aan, gewoon vrouwen onder elkaar. En als we samen in 1 bed slapen dan kan het zo uitkomen dat we gezellig spoonen. So what?! Ik heb daar nooit over nagedacht. Ik ben al zo lang bevriend met mijn vriendinnen dat ze aanvoelen als familie. Voor mij is dat doodnormaal. Toch denken ‘de vriendjes van’ daar anders over. Ik hoor vaak geluiden als: ‘wat gaan jullie dan doen in bad?’ – Scharen, nou goed?! Of: ‘handjes boven de dekens in bed he?’ – natuurlijk niet, ik vinger namelijk al mijn vriendinnen, gaat er dan door mijn hoofd.

Allereerst zie ik het als compliment, dat ‘de vriendjes van’ mij zien als one of the guys, want ze voelen zich blijkbaar toch geroepen door te laten schemeren dat ze hebben opgemerkt dat ik lesbisch ben, en dat ik dus met hun vriendin in 1 bed ga SLAPEN. Daarna voel ik me een tikkeltje annoyed, ik rol met mijn ogen, net als mijn vriendinnen overigens. Dan denk ik sjongejongejonge. Jongens toch!!! Wake up!! We leven in freaking 2012. Niet dat een lesbische vrouw in het jaar 1901 wel met al haar hetero vriendinnen naar bed ging, maar come on, ik ben ook gewoon een mens met behoefte aan vriendschap. Er is niets anders aan een vriendinschap tussen een lesbische vrouw en een hetero vrouw dan tussen twee hetero vrouwen. De kernwaarden blijven hetzelfde: Roddelen, lachen, huilen en ga zo maar door. Kijk, in de lesbische wereld kun je nog wel eens verrast worden. Daar is het doodnormaal als één van je kennissen of vriendinnen schaamteloos je ex doet. Niet mijn stijl, maar het gebeurd. Dat is weer een andere blog waard, dus misschien daarover meer in de toekomst. Maar mannen, geloof me, jullie hoeven je echt geen zorgen te maken. En jullie hoeven ook niet te fantaseren. IT’S SIMPLY NOT GOING TO HAPPEN. Mannen… ZUCHT.

Reacties

Mooi geschreven en inderdaad denk dat mannen soms maar met 1 ding kunnen denken.... *zucht*