De omgekeerde wereld

De omgekeerde wereld

Door Invincible77

Het is fijn om met gelijkgestelden te kunnen praten of dingen te kunnen ondernemen en daarom organiseert Stichting Transman voor mensen die FtM (Female to Male) zijn in verschillende stadia allerlei uitjes waaronder o.a. praatgroepen,  weekendjes weg,  zwem uitjes in een afgehuurde zwembad enz.
  
Dit keer heb ik mij laten overhalen om naar het mannenweekend te gaan ergens in de natuur. Moest er even over nadenken want 1 x in de maand paar uurtjes naar een mannen bijeenkomst is leuk maar een heel weekend..? Maar je leeft maar 1 x en elke leuke ervaring is altijd mooi meegenomen, dus heb ik mij aangemeld.


 
Na een paar maanden was het zover, op naar Vierhouten! Vanaf Utrecht kon ik meerijden, was toch nog een flink uurtje.  Daar aangekomen werd ik door mijn maatje begroet met een hug en heb mij daarna aan de rest voorgesteld. Het is best gek, een heel weekend met allerlei mensen die je niet kent maar elkaar begrijpt omdat je in hetzelfde schuitje zit. Bleek dat ik een aantal wel kende van eerdere bijeenkomsten en dat gaf mij ondanks dat ik niet zenuwachtig of zo was toch een fijner gevoel.

Vroeger als 'lesbische' ben ik vaak een weekendje weg geweest met een grote groep dames, maar met mannen verschilt dit enorm. Geen gekakel over vrouwendingen zoals make-up of bh's enz. Heeeerlijk!

35 mensen waaronder 30 mannen en 5 vrouwelijke partners in een huisje in de bossen. Er werden workshops gehouden, djembe, mandala tekenen en een sportdag en na het sporten een bbq.

Normaal als ik tussen bio mannen ben heb ik vaak het gevoel dat ik mezelf als man moet bewijzen. Ben ik met vrouwen heb ik dat totaal niet, zij zien mij gewoon als man en hoef mij niet te bewijzen. Vaak voel ik mij onzeker of ik wel mannelijk genoeg ben, mannelijk genoeg overkom, dit omdat mijn lichaam iets anders zegt. Maar door de praatgroepen die we daar hadden ben ik mij gaan beseffen dat mannen in elke vormen en maten zijn.. niet elke man is per se een macho en niet elke vrouw een diva!
Vele dachten dat ik al aan de hormonen (testosteron) zat dus denk dat het met mijn mannelijke voorkomen/gedrag wel goed zit.

De vrouwen die er waren hebben mij hoop gegeven.. ben altijd bang geweest dat als ik voor mijzelf zou kiezen ik nooit een leuke hetero of bi vrouw zou ontmoeten die voor mij zou willen gaan.. vind het nu al moeilijk een vrouw tegen te komen die mijn mannelijke uiterlijk als zogenaamde vrouwzijnde accepteerd laat staan straks als ik mij officieel man mag noemen. Deze dames straalden zoveel liefde uit. Het was mooi om te zien en het heeft mij hoop gegeven.. als ze van je houdt zal ze onvoorwaardelijk voor je gaan.

Het was een mooi en leerzaam weekend, kan niet wachten op het volgende avontuur.