Blond sowieso maar ook blind?

Blond sowieso maar ook blind?

Door Mirjam
Blond sowieso maar ook blind?Vraagt laatst een vriendinnetje aan me, ‘hoe gaat dat nou precies op zo'n vrouwenfeest, als je dan kijkt komen ze dan op je af?’ Whahahaha, hilarisch toch? Alsof je dan ineens in een hele andere wereld terecht komt en als u NU naar links kijkt ziet u daar tussen de bar en dansvloer in een heuse kudde wilde bospotten...

 Geweldig dat het homohuwelijk al een tijd mogelijk is, dat Arie Boomsa het platteland laat zien dat de hooivork ook op een andere manier in de steel kan zitten en dat ‘we’ maar ook ‘ze’ al een heel eind gekomen zijn met de acceptatie van homosekualiet. Hmmm mijn spellingcontrole geeft geen correctie. Zegt dit ook weer wat of ligt het aan tijdstip&wijn? Leuke naam voor een magazine trouwens maar dat is bijzaak.

 Acceptatie is er enigszins maar we zijn er nog lang niet.

En dan heb ik het niet over het feit dat er nog steeds mensen in elkaar worden geslagen, door familie worden verstoten en nog 1000 meer afschuwelijke dingen meemaken puur om hun geaardheid.

 Wat ik nou jammer vind, is het zo gescheiden houden van hetero en homo. En dat wordt door beiden in stand gehouden in mijn optiek. De media natuurlijk, bijna elk blad, commercial, enquete, tv programma (op ‘herken de homo’ na, wat een dom programma ) noem maar op, gaat uit van een man/vrouw situatie. 

 Ik blijf het jammer vinden dat niet 1 van de 4 (geloof ik) verhalen over vakantieliefdes bijvoorbeeld in de LInda gaat over een vrouw die verliefd is op een vrouw. Zouden mensen dat zeggen, hee een lesbisch tintje in de Linda. Nee joh! Gewoon een verhaal van een vrouw die het doet met een ander mens die in dit geval geen pik heeft maar een kutje. Ik las dat Lesley haar vorige blog wijdt aan een oproep aan Linda. L'esbeau? NEEEEEEEEEE!!  Geen aparte oplage alsof lesbisch een heel ander ras is,  maar wel af en toe gewoon alsof er niets aan de hand is een artikel over 2 vrouwen plaatsen.  En Linda, je hoeft al die leuke items dus niet zelf te verzinnen, dat heeft Lesley al voor je gedaan. En begin maar inderdaad met je eigen fantasiën. Niet alleen de lesbo dames zullen aan je lippen hangen ;-).

Een reclame van een datingsite waarbij we een waslijn zien met alleen een mannenshirt en een vrouwenblouse die naast naast elkaar hangen. Waarom hangt er niet naast dat mannenshirt nog een mannenshirt en naast die vrouwenblouse nog een leuk niemandsdalletje. UIteraard kan je niet elke samenlevingsvorm laten zien. Tja, er zijn ook mensen die een oogje hebben op de ezel van de buurvrouw. Wat hang je dan in godsnaam aan die waslijn behalve je vuile was? Nu moeten jullie niet denken dat ik vrouwenliefde over dezelfde kam scheer als sex met ezels, dat zou pas echt dom zijn. 

Maar ik hoor ook lesbische vriendinnen of homo vriendjes zeggen ‘die hetero's’ of ‘wat gedraagt zij zich ineens hetero’. Ik sta dan echt met mijn oren te klapperen. Doen zij nou ook mee aan die onzin?  We zijn toch uiteindelijk allemaal hetzelfde? Iedereen wil toch liefde, moet bij voorkeur elke dag naar de wc, tenzij je elke dag een heel tijgerwit eet. Iedereen wil toch een leuk leven hebben? Ik zie het verschil niet of ben ik blind? Blond, dat wel. 

Zo kan ik natuurlijk nog wel 100.000 voorbeelden noemen. Het zou zoveel leuker zijn als het allemaal wat meer door elkaar gaat lopen. Dan hoeven ‘wij’ met Gaypride niet meer in ons blote hol met een regenboog vlag te zwaaien waar Jan in de Achterhoek weer een niet kloppende afschildering te zien krijgt. 

Ik weiger aan de boel apart houden mee te werken dus ben geen fan van vrouwenfeestjes. Voel dan juist dat ik omdat ik op vrouwen val naar dat zaaltje toe moet. Er zijn toch ook geen aparte zalen voor mensen die van de kleur blauw houden? Ik koop geen lesbische bladen en vraag nooit ‘wat eet een hetero zoal’, en hoef niet per se met mijn geaardheid te koop te lopen puur om het feit dat ik het niet benoemenswaardig vind. Want WTF toch altijd met dat gezeur over geaardheid, is dat nou het onderscheid? Zou het in dit leven nog gaan gebeuren dat in elke openbare gelegenheid twee mannen of twee vrouwen elkaar een zoen geven zonder blikken en opmerkingen of nog erger. Dan hoeft dat niet in dat aparte zaaltje te gebeuren!