Blog Lin en Jes

Blog Lin en Jes

Door Linda

Hoe overleef ik mijn bruiloft?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Je moet me helpen!!!  You've been there,  you've done that. Jij bent de aangewezen persoon om mij hier doorheen te slepen. Want jij leeft nog en ik vraag me af hoe dat kan? Want Jes, ik heb enorm stress about the dress en al die dingen meer. De grote dag van jou en je geliefde ligt alweer een poosje achter jullie. Bij mij staat alles nog te gebeuren. En heel eerlijk:  ik sterf duizend doden.

Ruim een jaar geleden werd ik bij een prachtige zonsopgang, op het terras van onze privé hut, aan het schitterende, parelwitte strand op Bali, op mijn verjaardag nota bene gevraagd. De bijvoeglijke naamwoorden in deze zin, doen vermoeden dat het hier om een Bouquetreeks Roman gaat. Maar nee, dit was echt. Dit is liefde. En ja ik wil, omdat ik in ons geloof. Omdat ik meer durf, meer kan en nog zoveel meer wil met haar. Dit is voor altijd. Ik ben echt bij haar. Echter kan niet. Zij is ook echt bij mij. En heel eerlijk, soms als ze 's avonds op de bank zit in haar paarse T-shirt  die zij draagt in haar net iets te hoog opgetrokken,  groene joggingbroek met daar overheen haar Minions sokken, waar ze nog ontzettend trots op is ook, dan kan ik mij heel soms niet van de gedachte onttrekken, dat ik het me allemaal wel heel anders had voorgesteld. Echt! Maar bovenal houd ik van haar, zelfs met haar Minions sokken.

De grote dag komt steeds dichterbij en de zenuwen nemen met de dag toe. Want  natuurlijk moet het  ook meteen de aller mooiste dag worden. Wat een enorme druk, wat doen wij vrouwen ons zelf aan? Waarom willen wij vrouwen of eigenlijk kan ik beter zeggen jullie vrouwen zo ontzettend graag trouwen? En waarom willen wij dan alles zo perfect? Ik moet nog zoveel oefenen. Oefenen om netjes in een jurk te zitten. Daarnaast moet ik me ook nog een beetje kunnen voort bewegen in die jurk, want ik moet er wel in kunnen dansen. Ik moet überhaupt leren dansen. Ik moet JA kunnen zeggen , zonder dat mijn stem overslaat. Ik moet er op oefenen dat mijn gezicht de hele dag automatisch in de glimlach stand valt, want van nature hebben mijn mondhoeken de neiging om zich te begeven in de buurt van mijn onderkin en dat is nou niet heel charmant op foto’s. Ik moet op hakken kunnen lopen. Sowieso moet ik nog wat doen aan mijn loopje. Mijn loopje moet flatteuzer. Ik moet afvallen. En dat allemaal voor 16 Juni.

Buiten het feit dat ik nog zo enorm veel moet leren voor de grote dag, staat mijn agenda ook propvol. Echt een draaiboek van heb ik jou daar. Ik kom tijd tekort. Proefkapsels uitproberen, uitnodigingen maken, make-up testen, wijnen en taarten proeven . Die laatste is dan weer in tegenstrijd met het moeten afvallen. Nu zou je kunnen zeggen, maak je niet zo dik. Trouwen doe je in voor en tegen spoed. Door dik en dun. Klopt. Echter een klein detail, ik heb de jurk iets aan de strakke kant gekocht. Om precies te zijn 2 maten te klein. Dus als ik de aanloop naar mijn bruiloft al overleef hoe overleef ik dan het korset waar ik mezelf moet inwurmen die mijn longen pletten en hoe komt die Ja ik wil er dan nog fatsoenlijk uit?

En eigenlijk zou ik ook nog wel iets liefs willen zeggen. Iets moois, iets diepzinnigs en dat moet dan ook  romantisch zijn. Om deze woorden extra kracht bij te zetten zou ik dit ondersteunen door mijzelf te begeleiden op gitaar.  Maar iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nou niet echt een spreker ben.  Veel meer dan de legendarische woorden ''het buffet is geopend"  mijzelf begeleidend op mijn triangel zit er gewoonweg niet in.

You've been there , you've done that. Ik was erbij. Het was mooi, het was lief, het was romantisch. Vertel het me: HOE DAN?? Ik hang aan je lippen..

Liefs, Linda

 

 

 

 

Lieve Lin,

In alle stress vergeet je mij zelfs te noemen in je aanhef. Allereerst: Hallo Lin, wat is het lang geleden dat ik je heb gehoord, of jij van mij. Dat kan kloppen want ik was druk bezig met het organiseren van mijn bruiloft. En geloof me… Ik voel je. Ook ik vroeg me tot op de dag voor het huwelijk nog af waarom mensen dit de mooiste dag van hun leven noemen. Ik ervaarde voornamelijk stress, ongecontroleerde huilbuien en ik hield wekenlang dwangmatig het weer in gaten. Eén woord: ellende.

Inmiddels is mijn bruiloft voorbij, dus onderstaand  wat tips die je misschien kunnen helpen de dagen naar jouw bruiloft toe te overleven.   

Tip 1: Adem in, adem uit. Keep it cool. Voor je het weet ga je hyperventilerend ten onder op de grote dag. Van de zenuwen, en omdat je natuurlijk stijl achterover slaat van de schoonheid van je toekomstige  vrouw.

Tip 2: Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Story of my life. Ik kan je daar alles over vertellen. Ik droeg een (te) kleine jurk, dus ik was al weken gestopt met eten. Ik droeg een korset met een gigantische ingestikte vulling ter grootte van boksballen, zodat mijn decolleté er voor het oog een beetje mooi bij hing. Ik had mijn haar heel strak in laten vlechten. Zo strak, dat mijn  wenkbrauwen er  een halve centimeter door gelift werden en ik er bijna scheel van keek. Dat scheelde wel weer een gezichtsbehandeling/facelift.  Verder droeg ik wimperextensions (lees: nepwimpers) wat betekende dat ik drie weken lang niet in mijn ogen kon wrijven. Als klap op de vuurpijl mocht  een setje lange acrylnagels (lees nepnagels) ook niet ontbreken. Mijn nagels waren lang gemaakt en door het materieel kon ik in geval van jeuk niet naar tevredenheid krabben. En dat voor 6 weken lang. Maar mij hoorde je er niet over hoor Lin, want uiteindelijk was ik op de grote dag door een (trouw) ringetje te halen. Dus mijn tip aan jou is: Suck it in, and zip it. Onderga de metamorfose, het is alle pijn dubbel en dwars waard.

Tip 3: GENIET. Geniet geniet geniet geniet. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Neem iedere minuut van de dag in je op. Kijk goed naar je toekomstige vrouw, kijk naar alle vrienden en familie die er die dag voor jullie zijn. Vier de liefde en geniet!

Uiteindelijk kan ik het beamen. Ja, mijn bruiloft is een van de mooiste dagen geweest in mijn leven tot nu toe. Alles was perfect. Het moment dat  ik over de witte loper liep en in de ogen keek van mijn vrouw, voelde ik intens geluk. Alle voorafgaande huwelijksstress verdween als sneeuw voor de zon. Ik kijk terug op één van de mooiste dagen uit mijn leven en ik hoop dat jij jouw dag ook zo zal ervaren.

Daar heb ik alle vertrouwen in Lin.

Liefs Jes

 

 

 

 

Reacties

Wij zijn onlangs ook getrouwd en hebben het 'klein' gehouden vanwege onze zwangerschap. 1,5 maand van te voren hebben wij besloten te trouwen. Dit neemt best veel stress en onzekerheid met zich mee, maar ook ik kijk terug op een hele mooie dag. Als het moment daar is, geniet je vanzelf. Kijk in elkaars ogen en je weet dat het klopt en dan maakt het echt niet meer uit als iets niet vlekkeloos verloopt.

Geniet van de voorbereidingen Lin, van de grote dag, maar vooral van elkaar.

Liefs José