Beste Linda

Beste Linda

Door Lesley
Beste Linda

Deze blog wijd ik aan jou. Waarom? Om maar direct met de deur in huis te vallen; waarom heb je nog geen L’ESBEAU gemaakt? Is het omdat je bang bent dat mensen gaan denken dat je wellicht ook gevoelens hebt voor vrouwen? (Ja, ik weet hoe mensen zijn. Die drukken dan direct een stempel.) Of is het omdat je het gewoon ingewikkeld vindt en geen lesbische vriendinnen in je omgeving hebt? Nou in het laatste geval wil ik je best een stukje op weg helpen hoor! Niet dat ik nu direct je vriendin wil worden (hoewel me het enig lijkt om met de Gooische dames aan het zwembad van jouw Portugese stulpje wijntjes weg te slobberen en te lachen om rimpels, vetjes, botox en tandenbleken), nee, ik bedoel inhoudelijk.

 

Te starten met de cover. Wat dacht je van een uitklapcover met een prachtig elftal van stoere, slimme, knappe lesbische en hetero vrouwen. Ik denk aan Katja S., Claudia de B., Ellen ten D., Kim F., Mirella van M., Sara K., Barbara B., Yolanthe C.S., Sophie H. en Froukje J.? En jij natuurlijk! De editorial wijd je dit keer niet aan de gaydar die je niet hebt (kan ik je overigens prima leren, zie mijn vorige blog) maar aan jouw vrouw/vrouw ervaring. Of heb je nooit met een vrouw gekust? Misschien wel gefantaseerd (al dan niet bewust)? Dan de cijfers enzo. Hier een schud ik er een paar uit de mouw: 6% van de lesbische sporters is weleens geconfronteerd met discriminatie tijdens het sporten, 18% van de Nederlanders is voor afschaffing van het homohuwelijk, sinds de invoering van het homohuwelijk zijn er tot nu toe 7522 vrouwenkoppels getrouwd, daarvan zijn er nu 734 gescheiden, er kan in 10 landen wereldwijd worden getrouwd door homo’s (er zijn 192 landen), in Nederland zijn er 24.500 lesbische samenwonende paren, daarvan heeft 19% één of meer kinderen, er zijn zo’n 4655 gezinnen met twee moeders. Verder dacht ik aan een pittig interview door Clairy Polak die rauw sexy rockbeest Anouk interviewt. Gevolgd door alle ladies van de cover over verliefdheid, liefde en zomerkriebels. Dingen waar L’esbeau dol op is zijn onder andere de iPhone, foundation van Chanel, Bauer inline skates, Bjorn Borg bikini, Stolichnaya wodka en sneakers.

De top L’ESBEAU filmiconen zijn Jodie Foster, Angelina Jolie, Charlize Theron, Gina Gershaw en Julienne Moore. Leuke vrouw in dit nummer is schaatster Ireen Wüst en verder zal de coming out story worden verteld door Froukje Jansen. De boeken top 5 is afkomstig van Margriet van der Linden. En dan hebben we vervolgens een leuk drieluik van bekende lesbische moeders over hun kids, ik denk aan Sara Kroos, Suzanne Klemann en Claudia de Brey. Dan een mooi human interest verhaal over vrouwen aan de top welke weer wordt gevolgd door een pikante fotoshoot met Doutzen Kroes. Verder nog een mooi interview en modeshoot met Bianca Hagenbeek over het beste en meest bekende vrouwenfeest van Nederland: Flirtation. En klaar is de L’ESBEAU! Lieve Linda, ik geloof dat ik je nu echt voldoende materiaal gesouffleerd heb. Zo ingewikkeld is het dus allemaal niet. Ik kijk uit naar de eerste L’esbeau. Hartelijke groet, Lesley PS Mocht je nu toch nog twijfelen, mail me dan. Ik schuif graag aan bij het zwembad eh… de redactievergadering.