A(Social) Media

A(Social) Media

Door Merijn van den Boom
A(Social) Media

Heb jij wel eens een relatie of flirt gehad die zonder de mobiele telefoon en sociale media nooit bestaan zou hebben. Ik wel, ik weet bijna met zekerheid te zeggen dat mijn laatste relatie niet was begonnen zonder de mobiele telefoon. Dan had ze me namelijk nooit ge-sms-t om te laten weten dat ze goed was thuisgekomen en daarmee een sms-wisseling in gang gezet die resulteerde in een relatie van 7 jaar. Een sms-je is ook zo veel makkelijker en laagdrempeliger dan iemand daadwerkelijk bellen. Daarnaast is een flirt zo geplaatst met een ☺, ;-) of de dubbelzinnige ‘…’ aan het eind van wat ook een heel normaal bericht had kunnen zijn. Zie hier het verschil: Was gezellig vanavond.

 

Of Was gezellig vanavond... In die drie puntjes ligt zowel een vraag als een stille hoop en als mijn flirt ook maar een beetje in me geïnteresseerd is, spreken ze ook tot haar verbeelding… en dan kan heel het circus beginnen. Want bij sms-en laat ik het al lang niet meer. Na een leuke avond, of misschien al tijdens de avond zelf, zijn we Facebookvriendjes geworden en is er een informatiestroom op gang gezet waar je u tegen zegt. Eerst ‘liken’ we voorzichtig wat posts en foto’s, maar binnen no time bemoeien we ons ongehinderd met elkaars leven en staat mijn reactie gebroederlijk tussen die van haar zus, collega’s en beste vriendinnen in. Voor het internettijdperk -al had ik toen nog geen dates hoor, daar was ik een beetje te jong voor ;-)- wist iemand binnen twee weken echt nog niet van me wat ze nu met een uurtje achter het scherm over me weet. Met mijn goedvinden natuurlijk, want ik zet het er zelf allemaal op.  Wat ik doe en wie ik boeiend vind, kan ze volgen op mijn Twitter-account en als ze me dan nog steeds leuk vindt en dat vindt ze, want op Facebook  en Twitter plaats ik echt geen foto van mezelf op een brakke ochtend en hang ik louter de inspirerende, energieke en vrolijke Merijn uit, gaan we Whatsappen of Pingen. Nou, dan is de beer los, want dat kan heel de dag door en is gratis. Ik weet nog niet helemaal zeker wat ik van het Appen en Pingen vind, want dat brengt weer heel nieuwe beleefdheidsvormen, ongeschreven regels en ongekende frustraties met zich mee: “Ze heeft mijn bericht al een uur geleden gezien, maar nog steeds niets teruggestuurd…” 

En als ze uiteindelijk reageert, ga ik natuurlijk echt niet meteen iets terugsturen, want dan lijkt het alsof ik op haar heb zitten wachten. Dat is natuurlijk niet zo stoer en onafhankelijk en door mijn Facebookpagina denkt ze juist wel dat ik dat ben… Zucht In mijn volgende blog zal ik jullie een liefdesgeschiedenis vertellen die door Sociale media nieuw leven werd ingeblazen. Tot die tijd kunnen jullie me volgen op Twitter @MerijnvdBoom ;-)